23. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Tradicija: Festival ruske salate okupio prijatelje

U Domu Vojske je održan Festival ruske salate po sedmi put. Ove godine je predstavljeno blizu 120 salata.

Sedmu godinu zaredom u Domu Vojske je održan Festival ruske salate. Ovogodišnju, sada već tradicionalnu manifestaciju otvorio je član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar.

Ruska salata je neizostavni deo svake svečane trpeze. Blizu 120 izlagača predstavilo je svoje salate, uglavnom pravljene po tradicionalnim receptima, ali je bilo i onih koji su tradicionalne sastojke maštovito zamenili novim i na taj način dobili potpuno nove specijalitete.

Uz pomoć sponzora za sledeću godinu planirano je i nešto do sada neviđeno, najavio je Predrag Obradović, direktor Festivala ruske salate i predsednik Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva „Dositej Obradović“.

Obradović je imao poruku za sve koji tradicionalno posećuju ovu manifestaciju, ali i za one koji će tek nekih narednih godina dolaziti na Festival ruske salate.

Pojedinci i ustanove koje su napravile najbolje ruske salate su prikladno nagrađene. „Goce Delčev“ iz Jabuke je škola koja je napravila najbolju salatu, Gerontološki centar doma u Pančevu ustanova, Udruženje žena „Pančevke“ i „Vredne ruke Banata“ iz Vladimirovca su udruženja sa i van teritorije grada, koja su napravila najbolje salate. Priznanja su dodeljena i pojedincima. Anastasia Cvjetić napravila je najbolju salatu, a posebne nagrade dodeljene su 88-godišnjoj Jeleni Savić, kao najstarijoj i petogodišnjoj Nadi Drvendžiji kao najmlađoj učesnici.

Related posts

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Istraga zbog napada na radnike Gradske čistoće, to je bio skoro linč!

Mica Milakov

Mladi Pančevci pokazali humanost donirajući najdragoceniju tečnost

Jasmina Petkovic

Šabačka vlast ćuti i ne pomaže sugrađanima: Zelenović ni u toku vanrednog stanja nije obezbedio sredstva za najsiromašnije

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija