1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

ZABRINJAVAJUĆE: Neša Smrad umislio da ga Premijerka brani, a ona govorila o novinarima

Lažni novinar Nenad Živković zvani Smrad, koji ne plaća doprinose i druge obaveze za 300 saradnika na svom lažnom portalu, zaneo se juče mišlju da ga je premijerka Ana Brnabić, na konferenciji za novinare, uzela u zaštitu. Prisutni mediji jesu ćutali, ali nisu skrivali podsmeh.

Pitanje je došlo od NUNS-a, jednog od tri udruženja koja su, na zgražavanje zaposlenih u medijima, stala u zaštitu ovog spin doktora, lažnog novinara i političkog aktiviste, pod zaštitom Dinka Gruhonjića, tvorca separatističke medijske strategije za unutrašnje urušavanje Srbije, u čijim kandžama je NDNV.

Taj NDNV je člansku kartu dao i potpredsednici Demokratske stranke, kako bi izbegla presudu zbog vređanja novinara, kojeg je nazvala “šljamom”. Ta ista je javno vređala i iznosila laži o dopisnici RTV iz Vršca Maši Ivkov, a tablu dopisništa prelepljivala trakom SzS. Ko zna koliko su još oni lažnih novinara primili pod skute organizacije kojoj očigledno nije do profesije.

NUNS se prilikom postavlja pitanja premijerki koristio terminom “veliki incident”, uz spin da su “reagovala udruženja i međunarodni faktori”, verovatno misleći na proustaški portal Novi list koji podržava sve što je protiv Srbije, jer su oni zaista stali u odbranu svog Neše Smrada.
Zaboravili su da pomenu i sve ostale koji podržavaju lažnog novinara Živkovića, dva portala iz Pančeva, od kojih je jedan lažni, lažnog novinara Neše Smrada, a drugi njegove saradnice šetalice.

Usledio je Premijerkin diplomatski odgovor. Spin je propao, iako Neša Smrad još uvek pokušava da ga oživi. To nije moguće, jer se njen stav odnosi na novinare, na predstavnike medija, ne na njega.

– Uvek ću osuđivati svaki napad na predstavnike medija. Mislim da je to, kao što sam to nekoliko puta rekla i uvek ću reći, civilizacijska crvena linija koja mora da postoji. Ta civilizacijska crvena linija je da novinari ne smeju da se napadaju verbalno, ne daj Bože fizički, rekla je između ostalog Brnabić.

U tekstovima o Neši Smradu koristimo se neprimerenim vokabularom koji je on ustanovio na svom lažnom portalu, pišući upravo o premijerki Ani Brnabić, predsedniku Srbije Aleksandr Vučiću, istaknutim članovima Srpske napredne stranke i drugima, čiji mu se politički stavovi ne sviđaju, pa uz salvu uvreda, pežurativnih i mizoginih detalja, poziva na njihovo obeležavanje, getoizaciju, anatemisanje.

Hteli smo da on i javnost shvate posledice takvog nedemokratskog dijaloga, u kojem se ljudi jednostrano vređaju i neprikladno obeležavaju. Reagovala su udruženja novinara NUNS, NDNV i UNS. Nažalost, nisu reagovali kada je Živković, sa pedesetak šetača, na vrata RTV Pančevo, u kojoj je tada bilo nekoliko zaposlenih, ostavio venac namenjen pogrebu i palio sveće – kada je tim ljudima, zaposlenim u javnom glasilu i njihovim porodicama, nacrtao metu.

Šta bi se desilo da je neko slučajno otvorio vrata? Da li bi ih samo tukli, ili bi ih vodili na vešala koja svuda sa sobom nose, podstičući ekstremizam i nasilje? Da li bi se u delo sprovela Živkovićeva parola “I osveta naša crvena će biti”, ili reči Sergeja Trifunovića “razvlačićemo vas po ulicama”?

Da li bi se ponovilo gaženje kolima jednog od autora ovog i drugih tekstova o Živkoviću, novinara Aleksandra Čupića, zato što je Čupić pisao o uzurpatorima državne zemlje? A namerno ga je udario sin jednog od njih, što je i priznao u tužilačkoj istrazi?

Da li se i venac pred RTV Pančevom pojavio kada je ova medijska kuća sa zavidnom tradicijom počela građane da podseća na spregu kriminalne vlasti Demokratske stranke i pojedinaca iz pravosuđa koje su oni postavili i koji za njih donose oslobađajuće presude, iako su građane Južnog Banata oštetili za stotine miliona? Da li je venac upozorenje Živkovićevih sponzora?

Pozivamo ta ista udruženja novinara, da stanu u zaštitu novinara i da osude sve one koji profesiju zloupotrebljavaju zbog svojih sebičnih ciljeva, kao što to čini Živković. Raskrstimo sa tim ko je novinar ko nije. I pozovite nadležne organe da ispitaju rad lažnog portala Nenada Živkovića, da mi, koji poslujemo i radimo u skladu sa zakonima, ne ispadamo smešni, dok vi onakve branite.

 

Related posts

Iz SAD stižu investicije i povoljni krediti

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić iz Pariza: Ne prihvatamo ultimatume i naređenja!

Jasmina Petkovic

U Južnom Banatu 5 novoobolelih od korone

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija