26. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Preventivni pregledi u osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”

Povodom 1 marta “Dana borbe protiv pušenja” Preventivni centar Doma zdravlja organizovao akciju prentivnih pregleda u OŠ Jovan Jovanović Zmaj za zaposlene. O šetenosti pušenja i duvanskog dima za učenike viših razreda organizovano je predavanje.

“Tu radimo naše klasične preventivne preglede BMI , masnoće i šećer u krvi. Kada svi stanovnici Pančeva pomislili na mnogobrojne preventivne akcije, naša misija će biti ispunjena.U Banatu se uvek dobro jelo, ali treba pomisliti i na umerenost u jelu , i ovi preventivni pregledi upravo tome i služe. Ovde ima toliko kardivaskularnih bolesti, dijabetesa i da imaju na umu da mogu da uživaju u svemu, ali umereno, rekao je direktor Doma zdravlja dr Stojan Višekruna.

Pored osnovih laboratorijskih analiza zaposlenima u Zmajevoj školi rađen je i skrining test na depresiju , dijabetes, i kardiovaskularne bolesti. Takođe povodom 1 marta Dana borbe protiv pušenja lekari su za učenike sedmih razreda održali predavanje o štetnosti duvanskog dima .

Related posts

Gradski odbor SNS čestitao Novu godinu

Mica Milakov

Predsednik Vučić: Od Kliničkog centra Srbije neće biti bolje bolnice u ovom delu Evrope

Branislava Grčić

Konačno! Posle 30 godine asfaltirane ulice u Velikom Središtu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija