27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevci, uživate li u “žutom” nevidljivom olimpijskom bazenu?

Posle cirkusa oko lokacije, bivša vlast Demokratske stranke, koja je rasturena i čiji su nekadašnji lideri danas šetači raštrkani po mini partijama Saveza za Srbiju, spiskala je 10 miliona dinara za izradu glavnog projekta za izgradnju olimpijskog bazena. Za te pare moglo je da se renovira pet seoskih ambulanti. Projekat je bio predizborni pamflet Demokratske stranke, koji je, kao i ona, propao 2012. godine.

Ambiciozno zamišljen projekat predviđao je da će, pored olimpijskog bazena, pod istim krovom biti još jedan manji bazen, fitnes i spa centar, tribine sa 420 mesta, i dve montažne pride, sa 250, odnosno 300 mesta. Projektanti su tvrdili da će to biti “jedan od najsavremenijih bazena u ovom delu Evrope”. Okvirno, izgradnja je trebalo da košta osam miliona evra.

Tadašnji režim je saopštio da je od Ministarstva finansija stiglo odobrenje da Grad izda obveznice u vrednosti do 600 miliona dinara. Kazali su, obveznice će verovatno imati period dospeća od osam do deset godina, a da bi priliv sredstava pratio izgradnju, puštaće se u promet periodično. Tvrdili su, Pančevo će tako, posle Novog Sada, biti drugi grad u državi koji emituje sopstvene obveznice. Garant je bio gradski budžet.

Tada se u kuloarima gradske uprave moglo čuti da se za ovaj projekat očekivala podrška države i Olimpijskog komiteta, jer bi to bio najreprezentativniji objekat ove vrste u Srbiji, ali konkretnih obećanja iz ovih organa nikada nije bilo.

Pančevci, nažalost, imaju loša iskustva sa kapitalnim objektima kakvi su bili i nadvožnjak ka Jabuci i hala Bagremar. Prvi je završen posle decenije i po. Za one koji se ne sećaju, Demokrate su celih 15 godina gradili onaj nadvožnjak, a hala Bagremar je samo hrpa betona i zarđalih čeličnih nosača. I za projekat sportske hale na području Malog rita, pre 15 godina je dobro plaćeno. To niko više ni ne spominje.

Vinovnici ovih mahinacija, odnosno Demokrate nikada nisu odgovarale. Zašto nisu, pitanje je za pravosudne organe koje su oni postavili.

Pančevci su skoro 20 godina žrtve propalih privatizacija, promašenih investicija, preplaćenih i nedovršenih objekata. Gradsku kasu je to koštalo stotine miliona evra. Zamislite kako bi Pančevo izgledalo da su tada lokalnu samoupravu vodili odgovorni ljudi, koji domaćinski troše pare, koji dovode strane investitore i zapošljavaju više hiljada Pančevaca, koji nisu megalomani, već gledaju da uštede, pa recimo prekriju otvoreni bazen, renoviraju hale, a ne grade nove…

 

Related posts

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Strašno je što se Srbija navikava da je svaka mržnja prema porodici Vučić dopuštena i poželjna

Mica Milakov

Kadril za buduće srednjoškolce u Brestovcu

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Organizovano i solidarno da se izborimo s izazovom „korona“

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija