20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

BLAM “UDRUŽENJA NOVINARA”: Napadaju novinare zbog lažnih novinara!

Pozivamo udruženja novinara i one koji se tako deklarišu da bi prikrili svoj politički aktivizam, a stali su u navodnu zaštitu lažnog novinara i vlasnika lažnog portala Nenada Živkovića Smrada, da objasne javnosti zašto ga brane od novinara i urednika javnih glasila, koji iznose istine o pulenu Dinka Gruhonjića.

Pozivamo ta udruženja, čak i ove đilasovsko-jeremićevske nakaradne organizacije, da objasne da li si u Srbiji novinar kada imaš člansku kartu UNS, NUNS ili NDNV, ili kada profesionalno radiš kao novinar, za to dobijaš platu ili honorar i na njih plaćaš poreze i doprinose, kada od toga živiš.

Pozivamo ta udruženja, čak i ove inostrano sponzorisane, da objasne da li si u Srbiji novinar kada imaš člansku kartu UNS, NUNS ili NDNV ili kada radiš u registrovanom javnom glasilu, koje je osnovala legalna firma, koja plaća sve obaveze zaposlenima i državi i odgovara pred zakonima Srbije.

Pozivamo ta udruženja, čak i tvorevine Dinka Gruhonjića u kojima se potpredsednici DS daje članska karta da bi je na silu proglasili novinarkom, da objasne da li si u Srbiji novinar kada imaš člansku kartu UNS, NUNS ili NDNV, pa te oni godinama postavljaju u komisije za dodelu sredstava njima podobnim medijima i kada podržiš agenciju Mirka Cvetkovića koja posreduje između medija i honoraraca i otima reket?

Nenad Živković Smrad je lažni novinar, čija internet stranica nije registrovano javno glasilo, nego pano za obračun sa političkim neistomišljenicima, na kojem iznosi salve uvreda, neistina, manipulacija, bez trunke činjenica ili dokaza.

A nas novinare, koji o ovom opsednutom separatističkim idejama i getoizacijom neistomišljenika, pišemo istinu i samo istinu, nazivate “prorežimskim” medijima. Nas, koji godinama radimo u javnim glasilima i od toga pošteno živimo. Jasno nam je zašto to rade proustaški mediji koji mrze sve srpsko i mediji pod direktnom kontrolom tajkuna Đilasa koji vam je godinama urnisao marketinški prostor i pokušavao da postane vlasnik svega. A zašto vi, koji sebe nazivate udruženjima novinara?

Pozivamo sva ta udruženja, koja se ponižavaju jer apeluju, pa posle kukaju “niko nije podržao Živkovića” (mnogi bolje od vas znaju kakav Smrad je u pitanju), da nama i poreskim organima objasne kako Živković plaća autorske ugovore, honorare, doprinose i poreze za 300 saradnika koje navodi na njegovoj internet stranici? Čak i da su volonteri, obaveze postoje. Koliko je to novca, kako ga zarađuje, kako ga isplaćuje? Da li izbegava obaveze prema Državi?

Da li Dinkov Smrad i njegovi saradnici rade “na crno”, a vi ih branite? Kako to da se nikada niste zapitali zašto Živković ne otvori legalnu medijsku firmu na koju će, po zakonima Republike Srbije, da registruje javno glasilo?

Zato što manipulantu više odgovara da nekažnjeno obmanjuje javnost! I vi u tome učestvujete.

E, udruženja, baš se obrukaste!

Autori:

Miroslav Milakov, glavni i odgovorni urednik RTV Pančevo, ranije novinar Radio Pančeva, Televizije Pančevo, Pančevca, Pančevac Press-a, Dnevnika, Blica…18 godina profesionalno u novinarskom poslu.

Related posts

Karavan naive prvo u prestonici naive, a onda putuje u Beograd, Niš i Vršac

Nikoleta Dragaš

“Dizelka” savladala Zemun

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ POSLE SASTANKA S DODIKOM I VRHOM RS: Srbija će uvek stajati uz Republiku Srpsku

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija