28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Kako je pravosuđe zataškalo uništavanje pančevačke apoteke

Pančevačka Apoteka uništena je 2009. godine, u vreme koalicije DS i Nove Srbije u Pančevu. U aferi, koja se završila nagodbom i uplatom simbolične cifre u humanitarne svrhe, učestvovala je grupa preduzetnika i vlasnika veledrogerije.

Na čelu piramide bio je zamenik gradonačelnice i lider Nove Srbije u Pančevu Dušan Mrvoš, apsurdno ali istinito, danas jedan od protestanata. Pljačku Apoteke Pančevo uočio je Republički zavod za zdravstvo 2009. godine, posle inspekcijskog nadzora. Tada je Apoteka bila u dugu 340 miliona dinara. Evro je tada bio 93 dinara.

Po koalicionom sporazumu, Apoteka je pripala Novoj Srbiji. Dušan Mrvoš je sprovodio direktnu trgovinu uticajem. Izdavao je naloge tadašnjoj direktorki Nadi Bebi, koja je jedina završila u pritvoru zbog ove afere, od koga da kupuje lekove. Lekovi i artikli su kupovani od jedne veledrogerije, iako za to nije bilo potrebe, jer je na lageru pančevačke Apoteke bilo više nego dovoljno artikala.

U ceo ovaj posao Mrvoš je uvukao i jednu pančevačku građevinsku firmu, koja je radila za Apoteku i bila obuhvaćena u ovoj istrazi zbog zloupotrebe i falsifikovanja dokumentacije. Ova građevinska firma je baš u tom periodu Mrvošu renovirala kuću.

Po običaju kada su afere “žutog” režima” upitanju, na scenu stupa pančevačko pravosuđe. Monterra Čolićka, svastika Dragana Kopčalića, sa kojim je Mrvoš bio izuzetno blizak, procenila je da to nije slučaj za Više tužilaštvo, pa ga je spustila Osnovnom. Istraga se otaljavala, suđenje nikad nije bilo sprovedeno, jer su se okrivljeni dogovorili sa Tužilaštvom da plate po 300 hiljada u humanitarne svrhe. Na čelu Osnovnog suda 2013. godine bila je Stanka Simonović.

U međuvremenu, Mrvošu je izgoreo, odnosno zapaljen, tada novi luksuzni Audi A6. Sumnjalo se da ima veze sa biznisom.

Mrvoš je zbog ove afere smenjen. Ubrzo je kompletna Nova Srbija u Pančevu izbačena iz vlasti. Lokalni odbor ove partije bio je poznat celoj Srbiji, jer je 2008. godine podržao Borisa Tadića na predsedničkim izborima, dok je stav vrha partije bio drugačiji.

Na dan kada je smenjen sa funkcije zamenika gradonačelnice, Mrvoš je u pančevačkom restoranu “Vetrenjača” potpisao račun na 34.380 dinara. Ceh o gradskom trošku. Na računu su bile i četiri porcije guščije džigerice (po 1.200 dinara), pola kilograma škarpine na žaru (1.600 dinara) i čak sedam boca vina “Trijumf” (po 3.000) dinara.

Koga je to “službeno” tog dana gostio Dušan Mrvoš? Ko to toliko voli da pije “Trijumf”? Kakav su trijumf obeležavali? Da nije Dragan Kopčalić? Zoran Mihaljčić? Pravosuđe? Monterra?…

Danas Mrvoš šeta i traži bolju Srbiju! Stvarno apsurdno.

 

Related posts

Susret strip autora Srbije i Francuske u Pančevu

Vanja Vićentić

Važan sastanak u Ohridu. Evo o čemu su razgovarali Vučić, Zaev i Rama

Mica Milakov

Borba sa virusima i prehladama tek predstoji

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija