1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić zabrinut: Nemogućnost EU da izvrši jači pritisak na Prištinu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas  ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša, sa kojim je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, bilateralnim odnosima i predstojećoj poseti italijanskog premijera Đuzepea Kontija Srbiji.

 

Predsednik Vučić izrazio je zabrinutost zbog stava Prištine da, uprkos pritiscima međunarodne zajednice, ne povuče takse na srpsku robu, kao i nemogućnosti Evropske unije da izvrši jači pritisak na prištinske vlasti. On je naglasio da će se Srbija vratiti dijalogu samo nakon povlačenja taksi.

 

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa i dodao da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje. Tome će doprineti i poseta premijera Kontea, koju dvojica sagovornika vide kao znak dobrih odnosa dveju zemalja i kao priliku za jačanje ekonomske saradnje.

 

Ambasador Lo Kašo je naglasio da će ovo biti nova faza političkog dijaloga između Italije i Srbije i da će, ubrzo nakon posete italijanskog premijera Srbiji, organizovati posetu predsednika Vučića Italiji, što će pokazati pravi partnerski odnos dveju zemalja.

 

„Poseta pokazuje koliko Italija podržava evropsku perspektivu Srbije i celog regiona“ , istakao je ambasador Lo Kašo.

 

Related posts

Obeležena 74. godišnjica oslobođenja Beograda

Nikoleta Dragaš

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

KFOR zaustavio radove na putu kod Visokih Dečana

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija