17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Nekategorizovano Vesti

BASARIĆ KAO KARLO PONCI ! Dobrosavljev : Oteo je zemlju mom dedi. Baka mi je izgubila moć govora, deda umro vucarajući se po pančevačkom sudu!

Advokat Predrag Basarić preprodao je 2000. godine zemlju, odnosno državni plac od 6 ari koji je koristio, sada pokojni Mita Dobrosavljev u Sinđelićevoj ulici. Mita Dobrosavljev je angažovao Basarića zbog ostavinske rasprave. Branislav Dobrosavljev, unuk preminulog Mite, za RTV Pančevo kaže da je tada Basarić video, njemu, interesantan plac. Ubrzo, advokat Basarić, krijući, zastupa i potencijalnog kupca tog placa, odnosno obradivog zemljišta koje je napominjemo bilo u državnoj svojini. Drugim rečima nije moglo da se proda. Ali Basarić ipak to uspeva i Dobrosavljev ostaje bez zemlje koju je obrađivao i koristio.

Kako je ova šema smišljena ? Mita Dobrosavljev u dubokoj starosti, daje blanko punomoć Basariću koju on, kako kaže unuk Branislav, zloupotrebljava.  Umesto dokumenta o ostavinskoj raspravi kako tvrdi Branislav Dobrosavljev, advokat  Basarić piše da Mita Dobrosavljev u stvari prodaje plac.  Isti blanko potpis Basarić koristi u kontratužbi protiv Dobrosavljeva koju je podneo u ime svog klijenta kupca za sticanje prava svojine nad zemljištem. Presudu ekspresno za 20 dana donosi sudija Opštinskog suda Violeta Ćirić Pinter.

Prema rečima Branislava Dobrosavljeva, njegov deda nikada nije hteo niti mogao da proda plac, jer je bio samo korisnik zemljišta. Samo je od Basarića hteo da sprovede ostavinsku raspravu. U međuvremenu u plac ulazi novi vlasnik i gradi stambeni objekat. Onda na scenu stupa pančevačko pravosuđe. Preko 20 predloga porodica Dobrosavljev podnela je sudiji Violeti Ćirić Pinter da preispita svoju odluku. Sve su odbačene. Ipak, 2004 godine , pravobranilaštvo podnosi zahtev za ukidanje presude koja je doneta u korist advokata Predraga Basarića i njegovog klijenta, kupca spornog placa. Po zakonu isti sudija mora da sudi u ponovljenom postupku tako da se sada ovaj predmet još razvlači. Sa druge strane krivična prijava koju je porodica Dobrosavljev podnela protiv Basarića je odbačena. To je jedna od onih oko koje Stanka, Monterra Čolićka i Ana Borović ne mogu da se „dogovore“. Branislav Dobrosavljev rekao je da ne veruje pančevačkom sudu na čijem čelu je Stanka Simonović i da će se obratiti višim instancama.

Presuda koju je sudija Violeta Ćirić Pinter donela za 20 dana u korist advokata Basarića i njegovog klijenta je krajnje sumnjiva, kaže Dobrosavljev. On tvrdi da je morala da vidi da je država vlasnik placa, zatim da pokojnom Miti tužba nikad nije dostavljena niti uručen poziv za sud. Sada kaže sud i dalje stoji na Basarićevoj strani, jer su 22 predloga o utvrđivanju istine i korupcije u ovom predmetu odbijeni.

Related posts

Dogovorene teme za sastanak u Briselu, Vučić razgovarao sa Borelom i Lajčakom

Nikoleta Dragaš

Pančevo i UN u misiji kontrole energetskih resursa

Jasmina Petkovic

Najavljena nova investicija iz Japana u Novom Sadu: U aprilu potpisivanje ugovora

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija