25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Novi ginekolog u Doma zdravlja, uskoro i novi pedijatar!

Posle povratka sa specijalizacije, pre dve nedelje, počeo je da radi još jedan pedijatar u Službi za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja. Ovo pojačanje smanjće gužve i omogućiće da se brže i lakše dolazi na pregled kod izabranog pedijatra.

Problem sa nedostatkom ginekologa i pedijatara u Domu zdravlja polako se rešava. Pre dve nedelje stiglo je pojačanje Predškolskom dispanzeru kada je počeo da radi lekar specijalista, što bi trebalo da smanji guzve u Predškoslom dispanzeru. Na Ginekologiji Doma zdravlja i dalje nedostaju lekari specijalsiti, ali kao pojačanje svojim kolegama u Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu žena redovne smene odrađuje i direktor Doma zdravlja doktor Stojan Višekruna, kako bi pacijentkinje što brže stizale na red i manje čekale.

Deficit pedijatara trebalo bi da bude dodatno smanjen dolaskom još jednog lekara, ali ne treba zaboraviti da je nekoliko godina potrebno da lekar završi specijalizaciju i osposobi se za rad.

Related posts

Predsednik Vučić sutra sa predsednikom Parlamenta Švedske

Aleksandra Miloševska

Isključenje vode za 31. mart

Nikola Toadjer

Ana Brnabić u Londonu: Region Zapadnog Balkana ima ogroman potencijal

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija