22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić obilaskom firme u Stalaću počeo posetu Rasinskom okrugu

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je kampanju „Budućnost Srbije“ obilaskom Rasinskog okruga, a prvo je posetio Stalać, gde je obišao preduzeće za proizvodnju metalne galanterije „Antić Kosta“.

Predsednika su ispred firme dočekali domaćini i građani tog mesta.

Privatna firma „Antić Kosta“ proizvodi i distribuira proizvode metalne galanterije namenjene građevinarsttvu osnovana je 1959. godine i u vlasništvu je porodice Antić.

Zapošljava 80 radnika. Ove godine u planu je povećanje izvoza i broja radnika, a uglavnom su zaposleni ljudi iz Stalaća, dok su, kako kažu u firmi, plate od 25.000 do 100.000 dinara.

Proizvodni pogoni su površine od 12.000 m2 i nalaze se u Stalaću.

Celokupna proizvodnja je prilagođena evropskim stadardima, kontinuirano se uvode inovacije, unapređuju kadrovi i nabavljaju najsevremenije mašine.

Svoje proizvode među kojima su ventilacione aluminijumske rešetke za centralnu klimatizaciju, štucne, prohromski slivnici za kupatila izvozi u 15 država – zemlje regiona, Mađarsku, Rumuniju, Italiju, Češku, Grčku, Slovačku…

Vučić posle Stalaća, u Varvarinu posetiti Osnovnu školu „Jovan Kursula“ i Srednju školu Varvarin.

U Velikoj Drenovi obratiće se građanima toga kraja, a potom će otići u Trstenik, gde će obići fabriku „PPT Petoletka doo“- Hidraulika i Osnovnu školu „Sveti Sava“.

Zatim će u Aleksandrovcu obići vinariju porodice Chosić, i fabriku „PPT Armature ad“.

Na kraju posete Rasinskom okrugu Vučić će obići toplanu u Kruševcu, gde će se obratiti radnicima, a zatim i fabriku FAM – VALVOLINE, gde će biti potpisan ugovor o prodaji fabrike FAM – Kruševac.

Potom je, na Trgu Kosovskih junaka, predviđeno obraćanje predsednika Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Vučić je kampanju „Budućnost Srbije“ započeo obilaskom Pčinjskog okruga pre dve nedelje, a u međuvremenu je posetio i Južnobanatski, Mačvanski i Raški okrug.

Cilj je da građanima predstavi šta je do sada sve urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje koji su njihovi najveći problemi.

Related posts

Rekonstrukcija Ulice 15. maj u Rumi pri kraju

Vanja Vićentić

“Laž”: Skulpture Olivere Parlić u Galeriji

Nikoleta Dragaš

Starčevo bez vode 14. novembra od 9 sati

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija