18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

KAKO JE HAJNC UČIO NEŠU SMRADA: Zloupotrebi ideju,prevari ljude i zaradićeš.

Lažni borac za mir i promoter nasilja, Nenad Živković, nadimak Smrad dobio je početkom devedesetih godina prošlog veka, kada je, po instrukcijama klasičnog šijuna Hajnca Klasena, prevario prijatelje i zloupotrebio zdravu ideju, zarad šake novčanica.

U to vreme počela je ekspanzija formiranja nazovi mirovnih pokreta, a tadašnje Pančevo, bilo je idealno. Osnovan je NVO “Pokret za mir”. Još tada su zapadni moćnici, znajući šta sledi u SFRJ, pažljivo birali kritične tačke kroz koje će delovati, rušiti poredak i pipremati sve što je usledilo. Grad je pronađen, bilo je potrebno samo izmisliti dovoljno velikog smrada koji će praviti razdor među ljudima i Hajncove planove sprovesti u delo.

Živković je sa par besposličara, koji i danas sa njim dangube, krenuo u “bitku za Pančevo”. Savetnik iz inostranstva bio je Hajnc. Dolazio je iz zemlje koja finansijski podržava takve ideje. Vrlo brzo njih dvojica su uspostavili jako prisne odnose, jer ih je spajao isti interes, a to nije bila želja za mirom. Bilo je tu i drugih, danas cenjenih i poštovanih Pančevaca, koji su u priču ušli iz čiste ideologije, ali su iz nje izašli veoma razočarani. Neki od njih doživeli su i velike neprijatnosti od Državne bezbednost, jer nisu znali čime se Neša Smrad i Hajnc bave.

Ispostavilo se, kažu naši izvori, da je Hajnc Klasen klasičan špijun, koji je u Srbiju unosio ogromne količine novca. Nažalost, ni deseti deo nije se koristio na mirovne akcije i pokrete. Gde je nestajao, to samo Živković i Hajnc znaju. Da li je završavao u njihovim džepovima, ili je upotrebljen za mnogo gore stvari? Grupa ljudi, do tog momenta prijatelji i saborci, napuštaju Živkovića, zgroženi šta im se događalo iza leđa i činjenicom da nisu primetili koliki je Smrad. Iz pijeteta nećemo objaviti njihova imena.

Živkovič jeste provaljen, ali nije bio jedini smrad. Članovi tog pokreta i danas su u prvim redovima u ovim nazovi građanskim protestima. Nisu gadljivi na lovu iz inostranstva, gde je ima, ima i njih. Pančevci to sve pamte. Politika pljuvanja po sopstvenom narodu, fašistički pozivi na nasilje, javno obeležavanje i getoizacija ljudi više ne prolaze.

Dinkov majstor zavade će izgleda, vrlo brzo ostati bez zanata. Smrad bio – Smrad ostao.

Related posts

Zajedno kao jedan tim: Sportske igre mladih ponovo ujedinile region

Zorana Stekovic

SNS Šabac: Hvala građanima na izvanrednoj podršci

Mica Milakov

Ko je Lazar Čovs? Kako se novinarstvo isplati?

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija