22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Đurić: Vuk Jeremić je patološki lažov

Vuk Jeremić je patološki lažov koji se, kada je bio na vlasti, po pitanju Kosova i Metohije zalagao za sve suprotno od onoga što sada tvrdi da zastupa, za šta postoje dokazi.

On je na današnjoj konferenciji za novinare još jednom potvrdio koliki je licemer, pokušavši da lobotomizira javnost i bez trunke srama opere svoju političku biografiju.

Jeremić je, nakon sve štete koju je lično naneo Srbiji i njenim kapacitetima da se bori za zaštitu svojih državnih i nacionalnih interesa, odlučio da igra ulogu zaštitnika Ustava Srbije i promotera Rezolucije 1244, računajući na to da se niko ne seća šta je sve učinio kako bi učvrstio jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

A upravo je on od Međunarodnog suda pravde tražio i dobio najsnažniju potvrdu legalnosti odluke o samoproglašenju kosovske nezavisnosti, iako je znao da u tom sudu većinu čine predstavnici zemalja koje podržavaju albanske secesioniste u našoj južnoj pokrajini.

Gde je bila njegova briga za Rezoluciju 1244 onda kada je težište dijaloga o Kosovu i Metohiji izmestio iz Ujedinjenih nacija u Brisel i kada je na teren doveo Euleks, koji do danas nije razrešio nijedan zločin nad Srbima ili bio voljan da spreči bilo koje kršenje fundamentalnih ljudskih prava Srba u našoj južnoj pokrajini?

Zašto se Jeremić nije pozivao na Ustav Srbije onda kada je instalirao granicu između Srba u centralnoj Srbiji i naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji i kada je kumovao nekim katastrofalnim dogovorima sa političkim predstavnicima kosovskih Albanaca.

Uz sve to, Jeremić je danas bez stida igrao ulogu velikog srpskog rodoljuba i istovremeno najavio odlazak po političke instrukcije u Vašington.

Jeremić je danas, kao mali Perica, izneo konture jednog infatilnog pogleda na svet i politiku, najavljujući da će sa predstavnicima kosovskih Albanaca razgovarati o imovini i statusu SPC, kao da i sam proteklih meseci i godina nije bio svedok potpune nespremnosti Prištine da razgovara o bilo čemu što bi moglo učvrstiti položaj Srbije i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Jedino objašnjenje današnjeg karnevala Jeremićevog besramlja i bezobrazluka je to da on građane Srbije na čiju podršku računa doživljava kao potpune idiote bez svesti i sećanja, kojima je moguće servirati i prodati najbesmislenije političke parole.

Ako je za to dobio donacije od Patrika Hoa i katarskih ambasada, onda su te pare protraćene uludo, jer građani Srbije nisu pali sa kruške i veoma dobro znaju koliko su defektne, neiskrene i isprazne Jeremićeve sulude političke poruke.

Related posts

Predavanje u Preventivnom povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa

Jasmina Petkovic

Najveća pomoć iz Kine, predsednik Vučić lično na aerodromu

Mica Milakov

Vučić sa Larkin: Priština ugrožava mir i stabilnost u regionu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija