29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

KAČAREVAC ULOVIO KAPITALCA: “Menadžer” pravosuđa stari/novi vođa pančevačke opozicije?

Stanovnici Južnog Banata, gledajući RTV Pančevo i čitajući portal ePančevo , sve češće nam se javljaju sa zanimljivom dokumentacijom i pričama o menadžeru južnobanatskog pravosuđa i rijalitiju “Basarićeve usahle zvezde”. Frapantno je šta smo sve pročitali i čuli.

Građani tvrde da je protiv advokata Predraga Basarića, u prethodnih 25 godina, podneto preko 50 krivičnih prijava, mahom zbog sumnje da je prevario ljude prilikom prometa nekretnina. I sve su odbačene, iz različitih razloga.

Nasuprot građana, pravosudni organi ne mogu da se dogovore koliko je prijava protiv Basarića bilo. U neistini ih je ulovio jedan Kačarevac, čije ime ostaje poznato redakciji. On tvrdi da je žrtva Basarićeve menadžerije, kao i desetine drugih, čija ćemo dokumenta i priče objavljivati narednih dana.

Ovaj Kačarevac je, po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, u isto vreme svim pravosudnim organima postavio isto pitanje: Koliko je krivičnih prijava podneto protiv advokata Predraga Basarića od 1995. do 2014. godine?

Stanka Simonović predsednica Višeg suda dostavila je odgovor u kojem se navodi da je protiv Basarića u tom intervalu podneto PET krivičnih prijava. Sa druge strane, tadašnja šefica Višeg tužilaštva Gordana Čolić saopštila je da je u istom intervalu protiv Basarića podneto OSAM krivičnih prijava. Onda Kačarevac dobija novi dopis od Stanke, u kojem piše da je svih PET prijava protiv Basarića odbačeno. Sudije koje su radile na predmetima su Lidija Gujaš, Biljana Ostojić i Dragana Krstanović. Gde nestadoše TRI od Monterra Čolićke?

Tadašnja Osnovna tužiteljka Ana Borović dostavlja odgovor Kačarevcu da je u intervalu od 1995. do 2014. godine protiv Predraga Basarića podneta ukupno 21 krivična prijava, od kojih je jedna prosleđena Višem tužilaštvu. Tada nastaje još veća konfuzija.

U prvom dopisu koji je Kačarevac dobio od Ane Borović navodi se da nijedna krivična prijava protiv Basarića od 2003. do 2013. nije odbačena zbog zastarelosti, dok u narednom dopisu Borovićka sama sebe demantuje. Navodi da su sve prijave protiv Basarića koje su podnete od 1. januara 2003. do 31. decembra 2013. godine ipak odbačene zbog zastarelosti.

Da podsetimo da je, u tom intervalu, na čelu Osnovnog suda bila i Stanka Simonović. Ovo je bitno jer je Basarić, blagajnik Advokatske komore Vojvodine, zloupotrebio ovu organizaciju kako bi, zbog izmišljene medijske hajke, javno stao u odbranu Stanke Simonović i u isto vreme kroz Dinkovo medijsko blato provukao sudiju Osnovnog suda u Vršcu Cvetu Kajević Grubišić.

Javno pitamo Stanku, pošto je Predrag Basarić i njoj bio advokat kada je tužila fabrike južne zone, da li će svaki predmet, u kojem menadžer pravosuđa i stari/novi vođa pančevačke opozicije, zastupa lokalne tajkune, zastariti i biti odbačen, kao u slučajevima koji su građane Južnog Banata već koštali na stotine miliona dinara?

Kako saznajemo, razjareni advokat Basarić i nekoliko lokalnih tajkuna, koji su dugo uživali zaštitu DS i južnobanatskog pravosudnog cirkusa zahvaljujući kojima su stekli na desetine miliona eura, ne žale novac za organizaciju protesta protiv vlasti. Smeta im Srpska napredna stranka i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji im borbom protiv korupcije ruše dugo uigrane “biznise”.

Nastaviće se…

 

foto ilustracija_the godfather

Related posts

RASPAD PROTESTA SAVEZA ZA SRBIJU! Đilasovci se načisto osuli

Nikoleta Dragaš

Razgovori o formiranju nove Vlade – Vučić se sastao sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara

Nikola Toadjer

Kućna izolacija sedam dana

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija