28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Dan maternjeg jezika Kovačica slavi svaki dan

U Kovačici je danas održana centralna manifestacija Dana maternjeg jezika. Pored mistara kulture Srbije i Slovačke, bilo je još zvaničnika koji su uveličali manifestaciju koja se održava 19. put.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević otvorio je manifestaciju Dan maternjeg jezika. Kao o najznačajnijem među onima koji su stvorili srpski jezik ministar je govorio o Vuku Stefanoviću Karadžiću.

Pavel Babka, osnivač je manifestacije Dan maternjeg jezika, i ove godine glavni organizator. On je otvarajući manifestaciju govorio o njenim počecima, koji datiraju od pre 20 godina. Takođe, on je naglasio da je glavna boljka jezika njihovo izumiranje, pa su svi sagovornici posvetili pažnju tome, pa i ministarka kulture u SLovačkoj Ljubica Lašakova.

U ime domaćina prisutnima se obratio Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica. On je sa ponosom istakao da u Kovačici žive Slovaci, Srbi, Rumuni i Mađari.

Osim eminentnih sagovornika koji su prisustvovali obeležavanju Danu maternjeg jezika, deca iz Kovačice su svojom pesmom i recitacijama dočarali koliko je raznovrsnih jezika u ovoj sredini.

 

Related posts

I dalje rast broj inficiranih u Južnom Banatu

Mica Milakov

Nastavlja se borba za titulu: „Partizan“ – „Dinamo“ u nedelju

Nikoleta Dragaš

Fudbalska reprezentacija Srbije sletela u Beograd

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija