28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica Najvažnije Vesti

Ministar Đorđević u poseti Kovačici. Najavljeni novi projekti

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posetio je danas Dnevni boravak i opštinu u Kovačici. U razgovoru sa predsednikom opštine dogovoreni su bitni projekti za pomoć Centru za socijalni rad.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Kovačicu. Kao je rekao ovo spada u redovan obilazak Centara za socijalni rad, ali i ustanova koja se nalaze u datoj opštini. Na ovaj način se bolje uočavaju  problemi koji su  aktuelni i koji bi se trebalo rešiti. Ministar je naglasio da će u budućnosti Republička i Pokrajinska vlada više sarađivati kako bi i rad ministarstva bio efikasniji .

U fokusu priče je reforma centara za socijalni rad i uvođenje socijalnih karata koje će olakšati rad ministarstva i dodelu sredstava učiniti transparentnom, istakao je ministar. Kada je reč o resoru gde su osobe sa invaliditetom i borcima tu je bilo 50 miliona više dinara nego u prethodnim godinama, a u planu je da se sa ovom praksom nastavi.

Predsednik opštine Kovačica Milan Garašević zadovoljan je posetom ministra Đorđevića i kako je rekao dogovorena su dva projekta na kojima će se raditi u budućnosti.

Direktorka Centra za socijalni rada Dušanka Petrak kaže da ova socijalna ustanova beleži pozitivan trend na svim poljima.

Predsednik opštine Kovačica Milan Garašević rekao je da je 2019. godina dobro počela za ovaj deo Južnog Banata. Osim što je potpisan ugovor za put Opovo – Debeljača, u planu je i pravljenja radnih zona, za čiju namenu je obezbeđen 81 milion dinara. Kada se sa time završi, u planu je i dovođenje prvih investitora.

Related posts

Sanacija betonskih površina u Kovačici i Padini

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić čestitao Božić

Zorana Stekovic

Vršački “Zvončići” nastupaju večeras na Gradskom trgu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija