20. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Najvažnije

Nedimović u Crvenoj Crkvi najavio subvencije na dizel gorivo

 

Ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem, posetili su dva poljoprivredna gazdinstva u opštini Bela Crkva. Poljoprivrednici u Srbiji će od 1. marta moći da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Poljoprivrednici u Srbiji će od 1. marta moći da računaju na subvencije na dizel gorivo, za šta su izdvojene dodatne dve milijarde dinara, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prilikom posete poljoprivrednika u opštini Bela Crkva. Ministar je objasnio da će 60 litara dizel goriva po hektaru biti subvencinisano sa po 20 dinara, a maksimalan iznos poljoprivrednog zemljišta je 20 hektara. Ministar je naveo da poljoprivrednicima za subvencije za gorivo neće biti potrebni nikakvi fiskalni računi, već će im država automatski na bazi prijave hektara trezoru od 1. mart do 30. aprila isplaćivati i tu podršku za dizel gorivo.

Ovakva poseta je idelana prilika da se provrednicima približe mere agrarne politike koje su usmerene za unapređenje voćarske proizvodnje, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević. Prema njegovim rečima, pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je raspisao konkurse za nabavku protivgradne zaštite i sistema za navodnjavanje.

Ignjat Stošić, poljoprovrednik iz Crvene Crkve je kao domaćin, ministru predstavio svoju proizvodnji, a razgovaralo se i o aktuelnim temama iz oblasti poljoprivrede, kao i o problemima sa kojima se susreću.

Nedimović i Radojević su obišli i poljoprivredno gazdinstvo voćara Borka Petrovića u selu Kusić.

Related posts

Čast za KUD “Paunović”: Lana i Marko dočekali Makrona

Nikoleta Dragaš

“Želja” sutra s “Loznicom”, prenos na RTV Pančevo

Nikoleta Dragaš

“Život u Banatskoj vojnoj granici 1764-1872. na teritoriji Južnog Banata”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija