1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo

APV i Uprava za kapitalna ulaganja daju novac za tri projekta u Pančevu

Gradonačelnik Saša Pavlov je prisustvovao svečanom uručenju ugovora za dodelu sredstava putem javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda i razvoja sporta.

U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, gradu Pančevu je dodeljeno ukupno 95.860.352,00 dinara za realizaciju projekta za izgradnju potamiškog kolektora – III faza 86.000.000,00 dinara u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, i u oblasti razvoja sporta – za rekonstrukciju otvorenog sportskog terena u OŠ “Đura Jakšić” u Pančevu 9.860.352,00 dinara.

Gradonačelnik Pavlov iskoristio je ovu priliku da se zahvali Pokrajinskoj vladi na saradnji i razumevanju za potrebe grada Pančeva, ističući još jednom da saradnja grada i pokrajinskog nivoa vlasti nikada nije bila bolja.

– Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja ispratile su izgradnju Potamiškog kolektora u sve tri faze, što je omogućilo opremanje Severne poslovne zone i dolazak nemačke kompanije ZF u Pančevo. Današnjim potpisivanjem ugovora, zaokružujemo kompletno ovaj projekat. Od izuzetnog značaja za grad Pačevo jeste i ulaganje u sport i naročito u razvoj školskog sporta, cilj nam je da svaka škola ima adekvatan prostor, i zato su i sredstva namenjena rekonstrukciji sportskog terena u OŠ “Đura Jakšić” od izuzetnog značaja za naše đake.

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima 41 lokalne samouoprave vredne 4,1 milijardu dinara, za realizaciju 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

Od ukupnog iznosa sredstava, Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila je 3,4 milijarde dinara.

– Nastavljamo i u 2019. godini realizaciju najvažnijih infrastrukturnih projekata. Radićemo na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, počinjemo sa radovima na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završavamo rekonstrukciju puta Opovo-Debeljača, a realizovaćemo i brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture, među kojima je izgradnja nove sportske hale u Despotovu i školske sale u Beloj Crkvi, rekao je predsednik Mirović i dodao da je cilj Pokrajinske vlade da svaka lokalna samouprava u Vojvodini ima sportski objekat.

Related posts

Milan i Ognjen: Posao babice je plemenit i odgovoran

Nikoleta Dragaš

Uhapšen osumnjičeni za napad na službeno lice

Jasmina Petkovic

Dejan Milosavljev, najbolji golman Evrope, u poseti Dolovu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija