1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

SPONA PRAVOSUĐA I KRIMINALA U PANČEVU: Zašto nijedna afera u vreme DS nije sankcionisana?

Najveći deo građevinskih poslova u vreme vlasti Demokratske stranke, dok je na čelu beogradskog odbora bio Dragan Đilas, sada lider SzS, u Pančevu je dobijala firma “Monterra”. Kako se njihova vlast voljom naroda “ugasila”, tako je propala i ova privatna firma.

Vlasnik firme “Monterra” bio je Dragan Kopčalić, nekadašnji predsednik beogradskog odbora DS. Naizgled, njega je “politički” počistio Dragan Đilas sa Borisom Tadićem. Ali, zadržao ga je za biznis. Po oprobanom receptu i u Pančevu su, uz politiku i biznis, upeli i pravosuđe.

Kopčaliću, koji je “Monterru” ekspresno razvio, lokalna vlast je ustupala najunosnije poslove i privatizaciju državnih preduzeća. “Monterra” je, primera radi, u Pančevu gradila halu Bagremar, Zavod za javno zdravlje, deponiju, mnogo ulica…Poslove je dobijao preko gradonačelnice Vesne Martinović, Zorana Mihaljčića direktora Direkcije, ali i Dušana Mrvoša zamenika gradonačelnice i lidera Nove Srbije, bez kojeg nijedna kombinacija nije mogla da prođe.

U to vreme dešava se i ćuvena “žuta” reforma pravosuđa. Na čelo Višeg tužilaštva u Pančevu dolazi beograđanka Gordana Čolić, u javnosti predstavljena kao “revnosna i nemilosrdna” tužiteljka. Od javnosti je sakriveno da njena karijera ilustruje sve simptome neizlečivih bolesti koje su zahvatile pravosudni sistem: nestručan rad, nesposobnost, korupcija, politička podobnost, privatne veze, nepotizam, bahatost…

Ključna referenca za Pančevo bila joj je to što je Kopčalićeva svastika. Javna tajna je da je ulica Žarka Fogoraša urađena bez tendera, već direktnom pogodbom Mihaljčića i Kopčalića, odnosno Direkcije i “Monterre”. Obrazloženje je bilo da “stiže zima i da nema vremena da se čeka sprovođenje tendera”. Istraga nikada nije pokrenuta, dokumenta dokazuju našu tvrdnju.

Čolićkina desna ruka bila je Olivera Šošdean Sekulić, a njen tutor Stanka Simonović, koja se danas kao predsednica Višeg suda oglušuje o odluke Ustavnog suda i nanosi štetu gradovima i opštinama u Južnom Banatu, tada je bila istražni sudija. Svi oni i danas rade u Pančevu, samo su malo zamenili uloge i funkcije. Sprega je ostala ista.

Procenite sami da li je pravosuđe u Južnobanatskom okrugu nezavisno i da li njima neko upravlja.

Nastaviće se…

 

 

Related posts

Brnabić: Ovo je naša nova normalnost! Mere će se menjati, najvažnija je lična odgovornost!

Zorana Stekovic

Ruski roman “Lavr” ovonedeljna preporuka Dejana Bosnića

Jasmina Petkovic

Uhapšen bivši predsednik FK Dinamo

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija