29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Virusi napunili čekaonice dečjeg dispanzera

Ni ove godine male Pančevce nisu zaobrišli virusi i respiratorne infekcije. U čekaonicam uobičajna slika za ovo doba godine, gužve, pa je savet lekara da roditelji budu strpljivi.

U pančevačkom Domu zdravlja u dispanzeru za decu uobičajna slika za ovo doba godine. Prema rečima zaposlenih pola sata pre dolaska naše ekipe, čekaonice su bile pune. Ali, svaki roditelj se snalazi na svoj način, pa tako neki od njih čekaju napolju dok ne dođu na red, pa samo na prvi pogled deluje kao da nema gužve.

Prema rečima dr Jugoslave Stanojević  respiratorne  infekcije se kod svakog deteta različito manifestuju. Uglavnom  kreću sa visokim temperaturama, ali kod neke dece prvo se javlja sekret u nosu, kašljucanje, pa tek onda dobije temperaturu koja  varira, od 37 do 40.

Temperature, uglavnom,  traju tri dana, pa je savet dr Stanojević da roditelji obrate pažnju da li je dete raspoloženo kada temperatura spadne. Ukoliko ne jede, povraća ili ima neke druge simptome, trebalo bi da se jave lekaru.

Deca iz kolektiva su najpodložnija virusima i deca do treće godine koja nemaju razvijen imuni sistem. Dr Stanojević je zamolila roditelje da budu strpljivi i kaže da će sva deca biti primljena. Osim toga što su velike gužve, doktorka kaže i da je manji  broj lekara koji trenutno radi, pa je dodatno otežan njihov rad.

Related posts

Vučić posle sednice o predlogu Brnabić i borbi protiv kriminala

Nikola Toadjer

Od danas počinje prijava za 100 evra

Jasmina Petkovic

Sedmoro novoobolelih u južnom Banatu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija