21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

SRPSKE ZASTAVE SE VIJORE IZ STUDENTSKIH DOMOVA! Mladi poručuju: Hoćemo da stvaramo i živimo u Srbiji!

Studenti Univerziteta u Beogradu sa svojim kolegama iz drugih gradova obeležavaju Dan državnosti Republike Srbije isticanjem srpske zastave na balkonima studentskih domova širom Srbije.

Ova akcije potekla je od učesnika najvećeg omladinskog foruma u regionu “Forum Vlasina”. Studenti ističu da je obeležavanje Dana državnosti normalna stvar i pozivaju svoje kolege i sugrađane da slede njihov primer. Akcija se organizuje u nekoliko studentskih domova, a najaktivniji su studenti iz Studentskog grada i doma “4. april”.

– Ovom akcijom hoćemo da pošaljemo jasnu poruku da mi mladi želimo da ostanemo u Srbiji i da rezervnu državu nemamo. Hoćemo da stvaramo, radimo i živimo u Srbiji. Svi koji razmišljaju u pravcu urušavanja institucija kao i kulturnom degradiranju srpskog identiteta jasno kažemo STOP! Studenti su budućnost Srbije i naše vreme tek dolazi – ističe jedan Dušan Petković student Šumarskog fakulteta u Beogradu.

Cilj akcije bio je da se kod studenata podigne svest o očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta kroz isticanje državnih simbola Republike Srbije. Studenti su organizovali i radionicu na temu “Sretenje kao značajan dan u istoriji Srbije”.

– Tema ove radionice je motivisala mnogobrojne studente da se samoinicijativno organizuju i istaknu nacionalna obeležja u mnogim studentskim domovima u Srbiji – kaže Nikola Vasiljević, student Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu.

Ovom akcijom studenti žele da podstaknu i motivišu svoje kolege, sugrađane kao i državne organe Republike Srbije da se uključe u akciju praznovanja Dana državnosti isticanjem nacionalnih simbola Srbije.

Related posts

Ana Brnabic: Za drugi ciklus Moja prva plata 2,2 milijarde dinara

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić: Učešće na konferenciji u Minhenu značajno za Srbiju

Zorana Stekovic

Otvoren konkurs za vatrogasce – spasioce

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija