15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

SRPSKE ZASTAVE SE VIJORE IZ STUDENTSKIH DOMOVA! Mladi poručuju: Hoćemo da stvaramo i živimo u Srbiji!

Studenti Univerziteta u Beogradu sa svojim kolegama iz drugih gradova obeležavaju Dan državnosti Republike Srbije isticanjem srpske zastave na balkonima studentskih domova širom Srbije.

Ova akcije potekla je od učesnika najvećeg omladinskog foruma u regionu “Forum Vlasina”. Studenti ističu da je obeležavanje Dana državnosti normalna stvar i pozivaju svoje kolege i sugrađane da slede njihov primer. Akcija se organizuje u nekoliko studentskih domova, a najaktivniji su studenti iz Studentskog grada i doma “4. april”.

– Ovom akcijom hoćemo da pošaljemo jasnu poruku da mi mladi želimo da ostanemo u Srbiji i da rezervnu državu nemamo. Hoćemo da stvaramo, radimo i živimo u Srbiji. Svi koji razmišljaju u pravcu urušavanja institucija kao i kulturnom degradiranju srpskog identiteta jasno kažemo STOP! Studenti su budućnost Srbije i naše vreme tek dolazi – ističe jedan Dušan Petković student Šumarskog fakulteta u Beogradu.

Cilj akcije bio je da se kod studenata podigne svest o očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta kroz isticanje državnih simbola Republike Srbije. Studenti su organizovali i radionicu na temu “Sretenje kao značajan dan u istoriji Srbije”.

– Tema ove radionice je motivisala mnogobrojne studente da se samoinicijativno organizuju i istaknu nacionalna obeležja u mnogim studentskim domovima u Srbiji – kaže Nikola Vasiljević, student Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu.

Ovom akcijom studenti žele da podstaknu i motivišu svoje kolege, sugrađane kao i državne organe Republike Srbije da se uključe u akciju praznovanja Dana državnosti isticanjem nacionalnih simbola Srbije.

Related posts

Ispraćaj maturanata u Isidorinoj školi

Mica Milakov

CECA ODRŽALA KONCERT U SEVERNOJ MITROVICI I PORUČILA: Uvek sam tu za vas!

Nikoleta Dragaš

Zelenović pokušava da odbrani one koji šire lažne vesti

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija