22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

KO VODI TUŽILAŠTVO U PANČEVU? STANKA ILI NEBOJŠA?

Viši javni tužilac Nebojša Živković i dalje ćuti zašto je zaposlio Vladanu Simonović, ćerku predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović.

PITAMO :

  1. Na osnovu kojih kvalifikacija?

2. Da li je konkurs za to radno mesto bio javno objavljen i gde?

Nema potrebe da ćutite , javnost čeka odgovore. Mi smo dužni gradjanima…

Redakcije RTV Pančevo i portala „Epančevo“ i „Evršac“ zatražile su i pismeno odgovor od Nebojše Živkovića. Sledi obražanje posebnom Odeljenju za suzbijanje korupcije, Visokom savetu sudstva i ministarski pravde Neli Kuburović.

Živković svojim ćutanjem dodatno otvara sumnju da je prilikom zapošljavanja Vladane Simonović ponovo došlo do nepotizma. Ono što je činjenica je da se Stanka Simonović sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem pred posebnim Odeljenjem za suzbijanje korupcije u Višem tužilaštvu u Beogradu prilikom zapošljavanja ćerke Vladane u njenom podređenom, Osnovnom sudu u Pančevu.

A Vladana će pred istim istražnim organom odgovarati da li je zloupotrebila svoju biografiju i radno iskustvo kako bi se zaposlila.

Živković ćuti na ono što je sam okarakterisao kao materijal u kojem ima osnova za dalju istragu, a svojim ćutanjem sada u suštini samog sebe demantuje.

Živković ćuti i na previd zamenice Višeg javnog tužioca Olivere Šošdean Sekulić koja je zakasnivši sa žalbom jedan dan, praktično oslobodila Miroslava Krišana i ostavila javnost uskraćenu za odgovorom gde su miliona dinara stanovnika Kovačice.

Živković ćuti i na naše apele da obrati pažnju na slučaj “Plandište” koji vodi Olivera Šošdean Sekulić svede  s obzirom da postoje indicije da će osumnjičeni i u aferi “Plandište” zbog nekih novih propusta, kašnjenja i slično“ odšetati slobodno.

Ali postavljamo onda pitanje da li Javno tužilaštvo u Pančevu vodi Nebojša Živković ili Stanka Simonović?

 

 

Related posts

Izložba “U potrazi za rajem” u foajeu Kulturnog centra

Nikola Toadjer

(VIDEO)NEZAPAMĆENO BAHAĆENJE U PARAĆINU! Predsednik opštine Saša Paunović zaključao odbornike SNS!

Mica Milakov

Buran vikend u ambulanti Hitne: Visok pritisak uprkos terapiji

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija