27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

FIJASKO : Tajkun upropastio Slaninijadu

“Slaninijada”, manifestacija sa tradicijom dužom od 3 decenije dotakla je danas dno.  Tužno je bilo posmatrati kako jednu ovakvu manifestaciju otvara penzionisani novinar Dragan Vujačić….

Vujačić je na bini otvarajući Slaninijadu, brže bolje podelio odmah nagrade za najbolje proizvode i odmah, valjda od sramote, istu manifestaciju i zatvorio. Tužno je i i kiselo bilo gledati kako su, od prošle godine, privatizovanu manifestaciju “Slaninijadu” upropastili.

Pali su toliko nisko da su narodu naplaćivali parking 200 dinara! A kao dokaz izdavali su paragon blok sa pečatom lokalnog džudo kluba “Jedinstvo”. To znači da sredstva od naplate parkinga idu ovom džudo klubu. Po kom osnovu i zbog čega? U hali izlagači kojih uvek ima preko stotinu prodaju svoje proizvode bez fiskalne kase. Grubo kršenje zakona i poreske politike….

Slaninijadu je privatizovao tajkun Nenad Novaković prošle godine. Nejasno je samo, zašto su Kačarevci, jednu ovakvu manifestaciju, prepustili tajkunu Novakoviću.Tajkun Nenad Novaković, dugo se vešto krio od očiju javnosti, dok je sticao milione evra. Kupio je u ime, kao član konzorcijuma, Mila Đuraškovića preduzeće za puteve Niš koje je potom uništeno i opljačkano.

Prema našim saznanjima, Novaković ima veze sa sprskim i crnogorskim podzemljem i bivšim visokim funkcionerima MUP u Pančevu. Često posećuje mondenska mesta i ne štedi kada su u pitanju letovanja, skijanja i odmori, skupoceni automobili..

Najpoznatiji biznis mu je izgradnja mini hidrocentrala, čime se i danas bavi. Godinama, čime se lično ponosi, se druži sa Čedomirom Jovanovićem, a špekuliše se da je dugo bio finansijer LDP. Finansirao je i imao veze i sa SPS pre 2000 dok je bio vlasnik hladnjače. Čovek – kameleon reklo bi se.

Jedna od afera koja je brzo zataškana jeste iz 2001 godine kada se izvesni Nenad Novaković iz Pančeva i član DS, tada trgovac naftnim derivatima i betonskim gvožđem, pojavio kao zainteresovani za kupovinu objekta starog zatvora, pisao je tada o ovom slučaju jedan poznati nedeljnik.

Tadašnji čelnik DS Slobodan Adžić i predsednik gradske vlade, bio je optužen da je partijskom kolegi nameštao posao. Naravno to je demantovano, ali je ostalo upisano da je Novaković umalo kupio zdanje iz 1804 godine u centru Pančeva sa ogromnim placem i skoro 1500 kvadrata za 3 miliona maraka. Zgrada je inače bila procenjena na više od 6 miliona maraka, a na tenderu se samo javio Novaković. Da li se to radi o istom Novakoviću? Nedeljnik koji je pisao o ovoj aferi i danas postoji…

Današnji fijasko sa Slaninjadom dokazao mu je definitivno da mu je propao pokušaj da se prilepi SNS i očisti svoju biografiju, mada je to nemoguće s obzirom da znamo šta Aleksandar Vučić misli o tajkunima…

izvor:epancevo.rs

Related posts

Za sada u Srbiji nema cirkulacije virusa

Katarina Popović

U Srbiji od korone obolele još 2.653 osobe, preminuo 41 pacijent

Mirjana Popović

U Južnom Banatu registrovano je još 80 osoba pozitivnih na virus kovid-19

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija