25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Čestitka Sija povodom Dana državnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, koja mu je uručila čestitku predsednika Sija Đinpinga povodom Dana državnosti Republike Srbije. U čestitki se kaže:

 

“Poštovani gospodine predsedniče,

 

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, dozvolite mi da u ime Vlade Narodne Republike Kine, kineskog naroda, kao i u svoje ime, Vama i prijateljskom narodu Republike Srbije uputim srdačne čestitke i lepe želje.

 

Sa zadovoljstvom konstatujem da se zajedničkim naporima odnosi Kine i Srbije poslednjih godina snažno razvijaju, međusobno političko poverenje neprekidno produbljuje, saradnja u svim oblastima nastavlja da se razvija, a sve to u istinsku korist naroda naših dveju zemalja. Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa Narodne Republike Kine i Republike Srbije i spreman sam da sa Vama ulažem napore, da zajedno podstičemo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije ka stalnom napretku, kako bi još više doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda.

 

Dobrodošli ste da u aprilu ove godine učestvujete na Drugom forumu međunarodne saradnje “Pojas i put” tokom čijeg trajanja ćemo se sastati u Pekingu.

 

Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje”, navodi se u čestitki predsednika Sija.

 

Predsednik Vučić je zahvalio na čestitki i rekao da u Srbiji izuzetno cenimo kinesku državu i kineski narod. On je istakao da se raduje i divi uspesima Kine, koje, uz odgovornu politiku i snažno liderstvo predsednika Sija, postiže na unutrašnjem i međunarodnom planu. Predsednik Vučić je takođe rekao da ima veliko poverenje u predsednika Sija, jer, u razvoju bilateralnih odnosa naših dveju zemalja, iskreno poštuje nezavisnost Srbije.

 

Ambasadorka Čen je rekla da će predsednik Vučić tokom Drugog foruma međunarodne saradnje “Pojas i put”, ponovo imati priliku da sa predsednikom Sijem razgovara i o novim, konkretnim  projektima bilateralne saradnje. Ona je prenela da Kina veoma ceni spoljnu politiku Srbije i njenu podršku, istakavši još jednom postulate kineske spoljne politike o poštovanju ravnopravnosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, i pravu svake zemlje da izabere svoj razvojni put.

 

 

Related posts

Predsednik Vučić završio posetu Budimpešti: Mađarska važan partner

Vanja Vićentić

Sjajna kozmetika po još sjajnijim cenama – Golden Rose i drugi brendovi!

Nikoleta Dragaš

U Srbiji 7.232 novoobolelih od korone

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija