1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

SKANDAL: Živković zaposlio Stankinu ćerku u Više tužilaštvo u Pančevu

Viši javni tužilac u Pančevu Nebojša Živković, koji je tekstove o Stanki Simonović i njenoj ćerki Vladani okarakterisao kao prijave i prosledio ih Posebnom odeljenju Višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije u Beogradu, zaposlio je Vladanu Simonović u Više tužilaštvo, iako ima direktna saznanja o sumnji u kršenje zakona, zloupotrebe i korupciju.

Otvoreno pitamo tužioca Živkovića:

1. Da li je Vladana ispred ostalih kandidata zato što je ćerka predsednice Višeg suda u Pančevu?
2. Da li je “prevideo” da se po slučaju koji je sam prijavio vodi postupak pred posebnim odeljenjem Višeg tužilaštva u Beogradu?
3. Da li je ovo nastavak političke kampanje Višeg tužilaštva, čiji zamenici “prave” greške, na osnovu kojih se na Višem sudu oslobađaju oni koji su građane Južnog Banata koštali na stotine miliona dinara?

Protiv predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović i njene ćerke Vladane vodi se tužilačka istraga pri Posebnom odeljenju Višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije u Beogradu. U fazi je pretkrivičnog postupka i provera koje podrazumevaju prikupljanje informacija i potrebnih obaveštenja. Živković je to prosledio pomenutom tužilačkom odeljenju i o tome obavestio javnost.

Predmet je formiran na osnovu tekstova koji su objavljeni na regionalnoj RTV Pančevo i portalu eVršac. To je redakciji RTV Pančevo potvrđeno u Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Beogradu. Protiv Stanke Simonović trebalo bi da se vodi istraga zbog sumnje da je izvršila krivično delo prilikom zapošljavanja njene ćerke Vladane u Osnovnom sudu, njoj podređenom u Pančevu.

Povodom ovog skandala, ali i drugih odluka Višeg suda i tužilaštava u Pančevu, a na ogromnu štetu građana Južnog Banata i lokalnih samouprava u ovom okrugu, redakcije regionalnog informativnog portala ePančevo, eVršac i RTV Pančevo obratiće se i ministarki pravde u Vladi Republike Srbije Neli Kuburović.

Novinari naših redakcija pozvali su Više tužilaštvo u Pančevu. Poziv je zabeležen, ali nam se niko kasnije nije javio.

Nastaviće se…

 

Related posts

U Medicinskoj školi praksa u učionici

Ivana Bogdanovski

Umetnost u doba korone

Jasmina Petkovic

Učenici Zmaj Jovine škole aktivno proveli zimski raspust

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija