24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

VUČIĆ pred 15.000 Pančevaca. Predsednika dočekalo više ljudi u Pančevu nego što ih je opozicije ikad videla na protestu ! Vučić : NOVI INVESTITORI, PUTEVI I OBJEKTI ZA NAJMLAĐE ZA JUŽNI BANAT.

Veličanstven i nezapamćen doček za predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Pančevu.Oko 15 hiljada građana okupilo se na gradskom trgu čekajući predsednika, koji je svoju posetu južnobanatskom regionu, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, završio u Pančevu.

Maestralan doček predsednika u Pančevu, u čijem društvu su u nedelju 10. februara bili premijerka Ana Brnabić, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministri u Vladi Srbije,kao i potpredsednik IO SNS i koordinator SNS za Južni Banat Branko Malović sa saradnicima koji je sa predsednikom obišao sva mesta u Južnom Banatu..

Predsednik je krenuo od Opova, pa je imao neplaniran i krajnje prijatno iznenađujući gest kada je nastavio svoj put, pa neplanirano stao da kupi voće u prodavnici u Glogonju na putu ka Banatskom Novom Selu. Obišao je Vršac, Belu Crkvu, Kovin i Pančevo.

Prema oceni predsednika Aleksandra Vučića na kraju posete , Južni Banat je nedvosmisleno u proteklom periodu krenuo napred, posle užasne situacije u kojoj su ga ostavili predstavnici bivšeg režima. Industrija odnosno dolazak velikih stranih investitora, infrastruktura i poljoprivreda su pokretač Južnog Banata. I to nije kraj. Budućnost Srbije je i na najmlađima i radiću na stvaranju još boljih uslova za njih, poručio je predsednik.

Vučić je pred 15 hiljada građana naglasio da bi Pančevo živelo bolje da je 500 miliona evra, koje je neko ukrao, stiglo u taj grad.

 

Plate i penzije su, kaže, zasnovane na realnim ekonomskim rezultatima, te je najavio nove povišice. Kaže da je ponosan na subvencije u poljoprivredi i kaže da se uvode subvencije na gorivo.

 

Pored predsednika Aleksandra Vučića, pred Pančevcima govorili su i premijerka Ana Brnabić i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović. Poseta predsednika kao što ste imali priliku da pratite direktno na našem kanalu, počela je u Opovu obilaskom zdrastvene stanice. U razgovoru sa meštanima, predsednik je rekao da brine o Opovu i celom Južnobanatskom okrugu. Istakao je da je za taj kraj potrebna još jedna fabrika.

Vučić je zatim obišao izgradnju lokalnog puta Opovo-Debeljača koja je započeta je 2011. godine ali su prvobitno urađeni radovi, odnosno posipanje tucanikom u dužini od oko četiri kilometara, potpuno propali nemarom bivše vlasti, pa se radovima na putu ponovo pristupilo 2017. godine.Posle Opova predsednik se uputio dalje… Stao je, neplanirano, u Glogonju u lokalnoj prodavnici da kupi voće i grickalice. Iznenadio je,naravno prijatno, i prodavačicu i sve koji su bili u blizini i koji su iskoristili priliku da se slikaju sa predsednikom. O tome u našem sledećem prilogu koji sledi….

Porodica Maksimović iz Banatskog Novog Sela je predsednika dočekala na tradicionalan način, uz pogaču i so. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov dočekao je delegaciju predsednika.  Gazdinstvo porodice Maksimović, koje se prostire na blizu 500 hektara zemljišta, poseduje 380 grla stoke, a godišnje proizvede oko 750.000 litara mleka. Porodica se od 2003. godine bavi uzgojem stoke.Vlasnici su predsedniku u razgovoru najavili proširenje kapaciteta za 150 junadi u tovu.

Predsednik je zatim otišao u Vršac gde je prvo posetio IT kompaniju „HITeam“.Predsednika su ispred kompanije dočekali gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, vlasnik „E-smart sistema“ Goran Veljović i direktor firme „HITeam“ Dejan Tanasijević. Predsednik je istakao da je odlučeno da se vrati mera subvencionisanja prilikom kupovine goriva za poljoprivrednike i da će tu odluku usvojiti Vlada Srbije u četvrtak.Nakon toga se uputio u postrojenje za preradu vode za grad Vršac, koje se nalazi u naseljenom mestu Pavliš, na istoimenom izvorištu podzemne vode.Tu ga je dočekao direktor  vršačkog preduzeća “2 oktobar” Nebojša Perić. Postrojenje snabdeva vodom grad Vršac i dva seoska naselja, a plan je da se u narednih pet godina izvrši povezivanje još desetak seoskih naselja. Kapacitet je 200 litara u sekundi, plus rezervnih 100, a u postrojenju se iz sirove vode uklanjanju amonijak i mangan.

Predsednik je u Vršcu obišao i školski centar „Nikola Tesla“, srednju stručnu školu koja ima 23 odeljenja sa oko 650 učenika. Vučića je tokom posete školi posebno zainteresovao tri-de štampač, a đaci su mu objasnili kako to radi, i poklonili mu i sat napravljen tim uređajem.Svoju posetu Vršcu, predsednik Aleksandar Vučić završio je u školskom centru „Nikola Tesla“. Na toj lokaciji dočekalo ga je tri hiljade građana.

U Beloj Crkvi predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je  Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“  gde ga je dočekao više od 1.500 građana i zaposlenih u toj medicinskoj ustanovi.

Predsednika su ispred fabrike pečuraka, indonežanske „Bawazir Group“, koja je u Kovinu otvoren 2016. godine, sačekali generalni direktor „Delta Danube“ Sunil Mamgain, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednica opštine Kovin Sanja Petrović i radnici. Posle obilaska fabrike i razgovora sa radnicima, predsednik se uputio u obilazak Ustanove za sport u Kovinu gde je imao sastanak sa sportistima iz Južnobanatskog okruga. Na toj lokaciji ga je sačekao veliki broj građana kojima se predsednik Aleksandar Vučić obratio.

Kraj posete Južnom Banatu, u okviru kampanje “Budućnost Srbije” bio je u Pančevu. Pre završnog mitinga, predsednik Aleksandar Vučić obišao je fabriku ‘Utva avio-industrija’. On je obišao dva proizvodna pogona, a dočekali su ga radnici fabrike. Rukovodioci fabrike su upoznali Vučića koja vrsta gondola helikopetara će se ovde prozivoditi. Vučiću je takođe pokazan avion „Sova“ koji je još u fazi probe, kao i maketa „Sove“ koja služi za obuku eketričara i mehaničara i modifikacija krila aviona „Lasta PT 2“.

Related posts

SNS : Građani prijavite se za subvencije za gasne priključke

Jasmina Petkovic

Si Ðinping pozvao Vučića na Samit Kine i CIEZ 9. februara

Nikoleta Dragaš

Još jedna nezgoda, par stotina metara od teškog sudara

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija