8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ U OPOVU : INVESTITOR ZA OPOVO! ZAVRŠAVAMO PUT DO DEBELJAČE I RADIMO AUTOPUT BG-ZR. POLITIKA VEŠALA NIKAD NEĆE POBEDITI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros u Opovo gde ga je dočekao veliki broj građana ispred ambulante u ovoj Opštini. Vučiću su društvo pravili ministri iz Vlade Srbije, državni funkcioneri, kao i potpredsednik IO SNS i koordinator za Južni Banat Branko Malović sa svojim najbližim saradnicima.

Obraćajući se građanima , predsednik Vučić je saopštio, da je bivša administracija ostavila velike dugove u Opovu,ali da je sada situacija mnogo bolja. On je rekao da je država dosta uradila za ovaj deo Južnog Banata pogotovu kada su u pitanju ambulante u Sefkerinu i Sakulama, kao i na objektima za najmladje. Put do Debeljače je ključan poručio je Vučić, naglašavajući da će on biti brzo završen. „Bivša vlast na čelu sa DS je taj put počela da gradi još 2011 godine, ali je novac prebačen firmi koja je brzo otišla u stečaj, dok su milioni nestali… Taj posao ćemo završiti što pre , kao i put Beograd-Zrenjanin i tako ćete biti uvezani sa srednjim Banatom, što će doprineti dolasku investitora u Opovo“ poručio je okupljenim građanima predsednik Vučić.

 

– Nasleđen je veliki dug, Opovo je bilo u velikim problemima, a danas je situacija mnogo bolja. Očekujemo dolazak jednog investitora, koji će otvoriti 200 do 300 radnih mesta, kao i dolazak još jednog velikog investitora u Pančevo, kod kojeg će raditi i ljudi iz Opova. Na dolasku ZTF u Pančevo čestitala mi je i Angela Merkel, jer je to kompanija koja pravi razliku. Da vam poručim još nešto, politika vešala i prošlosti nikada neće pobediti politiku budućnosti, rekao je Vučić.

 

Pored predsednika Aleksandra Vučića, u poseti Južnobanatskom okrugu su i Igor Mirović predsednik Vlade Vojvodine, Zlatibor Lončar ministar zdravlja, Nikola Selaković generalni sekretar kabineta predsednika, Ivica Kojić šef kabineta predsednika, Marko Blagojević direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Zoran Drobnjak direktor “Puteva Srbije”.

 

VUČIĆ OBIŠAO PUT OPOVO-DEBELJAČA

Izgradnja lokalnog puta Opovo-Debeljača započeta je 2011. godine ali su prvobitno urađeni radovi, odnosno posipanje tucanikom u dužini od oko četiri kilometara, potpuno propali pa se radovima na putu ponovo pristupilo 2017. godine.

Tada je urađena i nova projektno-tehnička dokumentacija koja je predvidela faze u izgradnji puta ukupne dužine 12,6 kilometara.

Put omogućava bolju povezanost opština Opovo i Kovačica, što je veoma značajno i za povezivanje sa Beogradom, približavanje autoputu i aerodromu.

 

U septembru 2017. započeta je i poslednja faza asfalturanja ovog puta.

Nosilac radova na putu su Opština Opovo, uz podršku Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Vučić je prethodno obišao Dom zdravlja u Opovu gde je istakao da je više nego krajnje vreme da se taj put završi a tom prilikom je najavio i da će se graditi autoput Beograd- Zrenjanin i Zrenjanin Novi Sad.

Posetom Južno-banatskom okrugu Vučić je nastavio kampanju „Budućnost Srbije“.

 

Related posts

Dubočica nadigrala Želju

Nikoleta Dragaš

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik PS-a, Vulin: Đilasovi licemeri nemaju obraza

Zorana Stekovic

Obeležava se 26 godina od hrvatske akcije „Oluja“

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija