15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Predsednik Srbije pred više od tri hiljade građana u Vršcu. Vučić : Ponosan sam na sve smo uradili u Južnom Banatu i nastavljamo dalje!

 Predsednik Aleksandar Vučić obišao je postrojenje za preradu vode za grad Vršac, koje se nalazi u naseljenom mestu Pavliš, koje je na istoimenom izvorištu podzemne vode. U obilasku sa Vučićem, njegovih saradnika,potpredsednika IO SNS i koordinatora za Južni Banat Branka Malovića, bila je i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović. Prisutan je bio i direktor preduzeća “2 oktobar” Nebojša Perić.

Postrojenje snabdeva vodom grad Vršac i dva seoska naselja, a plan je da se u narednih pet godina izvrši povezivanje još desetak seoskih naselja.

Tanjug

Kapacitet je 200 litara u sekundi, plus rezervnih 100, a u postrojenju se iz sirove vode uklanjanju amonijak i mangan. Izgradnja postrojenja počela je u martu 2016.godine i završena je krajem 2017., dok je sam projekat započet 2014..

Projekat je realizovan u okviru programa vlada Nemačke i Srbije, preko kreditne linije KfW banke, a investicija je u vrednosti od šest miliona evra.Od ukupne sume javno komunalno preduzeće „2.oktobar“ uložilo je 60 odsto preko kredita, dok je 40 procenata donacija nemačke vlade.

Od ukupne sume javno komunalno preduzeće „2.oktobar“ uložilo je 60 odsto preko kredita, dok je 40 procenata donacija nemačke vlade.

Predsednik Vučić posetio je danas u Vršcu IT kompaniju “HITeam”, u nastavku obilaska Južnobanatskog okruga.

Predsednika su ispred kompanije dočekali gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, vlasnik “E-smart sistem” Goran Veljović i direktor firme “HITeam” Dejan Tanasijević.

Tanjug

Vučić je sa domaćinima obišao objekat i pogledao film o radu kompanije i njihovim budućim planovima.

Prema rečima Tanasijevića, godišnji promet kompanije je 1,5 miliona evra, a u njoj je zaposleno 23 ljudi.

Tanjug

Kompanija “HITeam” je u Naučno-tehnološkom parku u Vršcu prošle godine otvorila proizvodno-poslovni objekat za proizvodnju informatičke opreme, kao i prvi ekološki “Data centar” u Srbiji.

Izgradnja tog objekta u Vršcu pocela je u septembru 2015. godine, na površini od površine 1.772 metara kvadratnih.

Svoju posetu Vršcu, predsednik Aleksandar Vučić završio je u školskom centru “Nikola Tesla”.

VUČIĆA U VRŠCU DOČEKALO TRI HILJADE GRAĐANA!

Okupljenim građanima, od kojih su mnogi poželeli da se slikaju s predsednikom, Vučić je zahvalio na toploj dobrodošlici.

Daću sve od sebe da u Vršac dovedemo još jednog velikog investitora, poput ZTF u Pančevu, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić građanima Vršca, koji su ga dočekali ispred školskog centra “Nikola Tesla”.

– Autoputevi znače dolazak više investitora i Vršac će biti pogodnije i podobnije mesto za to. Osim Hemofarma i ulaganja u IT sektor, znam da je Vršcu potreban još jedan prozivodni pogon, još jedna fabrika i daću sve od sebe da sa prijateljima iz sveta i stvarajući još bolji investicioni ambijent dovedemo još jednog investitora u Vršac. Ljudi moraju da ostanu – poručio je on.

U nadi da ćemo moći da imamo još jednog investitora poput ZTF, na kojem nam je čestitala čak i nemačka kancelarka, verujem i nadam se da još jednu takvu fabriku u južni Banat možemo da dovedemo, a jedini grad koji može da ima toliko zaposlenih kao Pančevo je Vršac.Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obišao je danas, u okviru kampanje “Buducnost Srbije”, školski centar “Nikola Tesla” u Vršcu, u koju je u poslednjih pet godina uloženo 32 miliona dinara.Veliki broj građana koji su ga dočekali nosili su osim srpskih zastava i plakate sa natpisim “Buducnost Vršca” i “Uz Aleksandra Vucica pristojna Srbija”, “Vršac je uz Vučića”, “Penzioneri su uz Vučića”.

On je zahvalio garđanima što su ga u tolikom broju sačekali, što su podržali i njega ali i politiku pristojnosti i normalnosti koju sprovodi.

Ponovio je da se očekuje da do kraja ove godine budu završeni sve pripreme za brzu saobraćajnicu preko Vršca do rumusnke granice i da se potom krene sa izgradnjom tog puta.

– Uvek sam mislio da nekog možete da volite ili ne volite, ali rezultati su ti koji pokazuju da li ste uspešni ili ne – rekao je Vučić, navodeći da je pre nekoliko dana obišao Grdeličku klisuru gde se nalazi deo Koridora 10, da će uskoro biti otvoren put Obrenovac-Čačak.

Takođe, otkrio je da je doneta odluka, i da će to biti na Vladi u četvrtak, o vraćanju subvencija za gorivo poljioprivrednicima.

– Imaće veću podršku na narednom periodu – dodao je on.

Građanima je poručio da Srbija neće da se vraća onima koji su je opljačkali i razorili , kao ni prošlosti.

– Mnogi su se nasekirali gledajući sve one koji su skočili na našu zemlju misleći da je okrenu prošlosti. Srbija neće da se vraća onima koji su je opljačkali i razorili, onima koji joj nude vešala. Srbija hoće da bude zemlja budućnosti, nade. da se deca školuju i zaposle, imaju porodice i pristojno žive od svoje zarade – rekao je Vučić.

Građanima je zahvalio još jednom na podršci i na razumevanju da nije uvek lako voditi zemlju prisnutu spolja raznim pritiscima.

– Ali znam da ste ponosni, kao i da ti spolja više poštuju Srbiju, jer umemo da čuvamo svoju nezavisnost, slobodu i to da vi – građani Vršca, Srbije, odlučujete kakva će politika da se vodi a ne strane ambasade – istakao je Vučić.

Srbija mladosti, fabrika pobediće one koji žele da se vrate u prošlost.

Školski centar “Nikola Tesla” je srednja strucna škola ciji program obrazuje osam obrazovnih profila treceg i cetvrtog stepena u tri područja rada – mašinstva i obrada metala, ekonomija, pravo i administracija i elektrotehnika.

 

Related posts

Sutra bez vode centar grada

Nikoleta Dragaš

Zbog viroze Pančevci zatražili hitnu pomoć

Nikoleta Dragaš

Classic Fest: Viva Vivaldi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija