29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Profesionalna orijentacija: Osmaci Brankove škole na RTV Pančevo

Učenici završnih razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ posetili su regionalnu RTV Pančevo u okviru profesionalone orijentacije i izbora srednje škole koju će upisati. Na Radiju i Televiziji najviše im se dopao voditeljski posao, a neki su se i oprobali u njemu.

Mali maturanti, svršeni osnovci, uveliko razmišljaju koju će srednju školu upisati i pripremaju se za to. Upoznavanje sa poslom u nekom preduzeću je i najbolji način da vide kako izgleda kada se zarvši škola i kako se radi. Zato su učenici osmog jedan i osmog tri Brankove škole posetili regionalnu Radio-televiziju Pančevo kako bi videli šta rade novinari, snimatelji, realizatori, organizatori u našoj kući. A imali su priliku i da probaju da se bave našim poslom.

Obišli su našu zgradu, videli kako izgleda realizacija, desk, šminkernica, montaža, mali i veliki studio, radio, a neki su se oprobali i kao spikeri, ali i kao voditelji. Slažu se u tome da im se najviše dopada veliki studio RTV Pančevo i da bi rado bili naše kolege.

Još malo je ostalo do završetka osmog razreda, polaganja male mature i upisa u srednju školu. A po završetku škole, mi verujemo da će neki od njih i postati naše kolege.

Related posts

Izmene u režimu saobraćaja autobusa Pantransporta

Zorana Stekovic

Proglašeni pobednici konkursa za srednjoškolce “Evropa i ja”

Vanja Vićentić

Priznanja redovnim davaocima krvi

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija