2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Vučić: Smanjićemo nezaposlenost u Vladičinom Hanu

Drugog dana kampanje „Budućnost Srbije“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je fabriku nameštaja za ugostiteljske objekte „GN Komerc Inženjering“ u Vladičinom Hanu, a ispred preduzeća sačekali su ga okupljeni građani. Meštani ove opštine zahvalili su predsedniku Srbije na svemu što je učinio za Vladičin Han.

Drugog dana kampanje „Budućnost Srbije“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je fabriku nameštaja za ugostiteljske objekte „GN Komerc Inženjering“ u Vladičinom Hanu, a ispred preduzeća sačekali su ga okupljeni građani.

Meštani ove opštine zahvalili su predsedniku Srbije na svemu što je učinio za Vladičin Han, a nekolicina njih obratila je se predsedniku sa molbom da im reši problem nezaposlenosti.

Snežana Vuković, koja ima 60 godina, požalila se Vučiću da nema posao već 20 godina i da njena porodica živi od 20.000 dinara, a da za komunalne usluge državi duguje oko 1.000 evra. Rekla je da je njen sin nezaposlen i pitala predsednika kako da reši taj problem.

Vučić je rekao da razume njen problem, jer je i njegova majka u 56. godini ostala bez posla, a da poslodavci danas traže mlađu radnu snagu.

„Planiramo da otvorimo nove fabrike u Vladičinom Hanu i misilm da će tako i vaš problem biti rešen. Biće posla za građane Vladičinig Hana. Nadam se da ćemo te probleme rešavati ubrzano, jer kad postoji i druga plata u porodici, pa makar ona bila i niska, mnogo je lakše“, rekao je Vučić.

On je poručio meštanima da će ponovo posetiti Vladičin Han za tri, četiri meseca.

Predsednik je u razgovoru sa predsednikom opštine Vladičin Han Goran Mladenović pitao koliko je nezaposlenih u tom mestu, a on ga je obavestio da je trenutno njih 2.150 bez posla, a da ih je ranije bilo 3.600.

Građani su se predsedniku uglavnom obraćali sa molbom da pokuša da zaposli članove njihovih porodica.

Vučić je obišao pogone fabrike koja posluje od 2004.godine i godišnje proizvede oko 35.000 stolova i stolica za restorane, hotele i druge ugostiteljske objekte.

Trpezarijski nameštaj tog preduzeća, koje ima 50 zaposlenih, izvozi se u Grčku, Bugarsku i zemlje bivše Jugoslavije.

Vučić je fabriku obišao sa direktorom tog preduzeća Goranom Aleksićem, direktorom Puiteva Srbije Zoranom Drobnjakom, generalnim sekretarom Predsedništva Nikolom Selakovićem i direktorom Kancelarije za javna ulaganja Markom Blagojevićem.

Nastavljajući posetu Pčinjskom okrugu, Vučić je ranije jutros obišao i renovirani deo Predškolske ustanove „Pčelica“ u Vladičinom Hanu.

U okviru dvodnevne posete Pčinjskom okrugu, Vučić će danas obići i Surdulicu, Trgovište, Vranje, Levosoje i Bujanovac.

 

Vučić: Ne smemo opet da dozvolimo nekontrolisano zapošljavanje

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio da je i dalje na snazi odluka o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, jer država ne sme opet sebi da dozvoli neograničeno zapošljavanje i uvećavanje javnog sektora.

Vučić je tokom posete vrtića „Pčelica“ u Vladičinom Hanu, u razgovoru sa upravom ustanove, rekao da su mu se u više vrtića žalili da im treba više zaposlenih, ali da je tu prepreka odluka vlade o zabrani zapošljavanja.

On je podsetio da vladina komisija odobrava nova zapošljavanja u svakom slučaju posebno.

„Odluku o zabrani zapošljavanja smo doneli zato što onog sekunda kada pustite da ministri odlučuju o tome da se svi mogući zaposle i da troše sve više para, a to je najlakša odluka, onda imamo preveliku potrošnju zbog zapošljavanja u javnog sektoru bez kontrole“, rekao je Vučić.

On je poručio da to državna kasa to ne može da izdrži i da ne možemo da se ponašamo „poput pijanih milijardera“, kao što je pre bio slučaj.

„Ne možemo da dozvoli da opet javni sektor bude neuporedivo veći i da bude ponovo izdržavan od strane privatnog sektora i zato tu odluku i dalje imamo“, podvukao je Vučić.

Predsednik je dodao da je za njega finansijska disciplina od presudnog značaja.

„Smeju mi se kada govorim o suficitu u budžetu i smanjenju javnog duga, ali ako to nemamo, lako ćemo da uđemo u spiralu propasti, kao što je to bilo do 2012. godine“, rekao je Vučić.

Vučić obišao DN Company, koja posluje bez subvencija države

Predsednik je obišao u Vladičinom Hanu i porodičnu fabriku „DN Company“, koja se bavi proizvodnjom furnira i nameštaja.

Vučić je sa saradnicima obišao pogone fabrike i porazgovarao sa radnicima.

„DN Company“ je privatna kompanija, koja proizvodi furnir i nameštaj za kancelarije, vrtiće i škole.

Veći deo, čak 85 odsto proizvodnje namenjeno je izvozu i u to Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Veliku Britaniju, Poljsku, Kanadu i Japan.

Firma ima 130 zaposlenih i posluje bez subvencija države.

Related posts

Atletičari “Dinama” u jeku priprema za zimski deo sezone

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić sutra sa šefom delegacije EU Emanuelom Žofreom

Miroslava Cvejin

Odmor za osnovce na Vršačkom bregu

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija