1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Počela izgradnja stanova za vojsku i policiju

U Vranju i Nišu počela izgradnja jeftinih stanova za pripadnike Vojske Srbije i policije, a predsednik Vučić poručio da će ti stanovi osigurati i olakšati budućnost pripadnicima snaga bezbednosti na jugu Srbije.

„Mi ne sanjamo i ne zamišljamo budućnost, mi je gradimo. Svesni smo koliko ta budućnost zavisi od nas, našeg rada, truda, spremnosti da je napravimo“, rekao je Vučić u obraćanju građanima.

Vučić je rekao da će pripadnici službi bezbednosti u Vranju vezati svoj život za jug Srbije i da će i građani biti sigurniji jer će znati ko ih čuva i ko im pomaže da se osećaju sigurno.

Vučić je rekao da će u prvoj fazi biti izgrađeno 186 stanova, u drugoj 198 stanova, dok će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 8.022 stana.

„To je život za više od 8.000 porodica, znači budućnost za njih i sigurna budućnost za sve nas“, rekao je Vučić.

On je dodao da će stanovi u Vranju biti prodavani po ceni od 400 evra po kvadratu.

„Kada smo razmišljali gde da gradimo stanove, nadali smo se ovakvim mestima, gde je deo infrastrukture izgrađen, vrtići, škole… Ovo mesto je toliko lepo da sam siguran da će oni koji grade u drugim gradovima, u Mitrovici, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Beogradu, želeti da na ovakvim mestima budu građeni stranovi“, rekao je Vučić.

Dodao je i da je sve drugo „masna laža“ koja Srbiju vraća u prošlost, ali se, tvrdi, to ne može desiti.

„Idemo napred, idemo u sutra i gradimo zemlju svoje dece. Idemo pravo u budućnost“, poručio je Vučić i zahvalio radnicima koji će vredno raditi na izgradnji stanova.

Označen je početak gradnje 186 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti  u Vranju.

U Nišu je, istvovremeno, počela gradnja 190 stanova, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, tako da je započeta izgradnja ukupno 376 stanova.

Početku radova u Vranju je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Biglič.

U prvoj fazi projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti predviđena je izgradnja ukupno 8.022 stanova u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Vrednost izgradnje stanova u Vranju je 746,7 miliona dinara, a u Nišu 799,2 miliona dinara.

Ugovor sa izvođačem radova, konzorcijumom firmi “Tašjapi” i “Milenijum” potpisan je 19. decembra 2018, a rok za izvođenje radova je godinu dana.

Brnabić: Stanovi su zahvalnost pripadnicima snaga bezbednosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić položila je kamen temeljac za izgradnju prvih 190 stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i poručila da je to način na koji država kaže „hvala“ ljudima koji rade najteže i najopasnije poslove i koji su spremni da žrtvuju svoje živote da bi sačuvali bezbednost svih građana Srbije.

„Ovim vam kažemo veliko hvala, i vama i vašim porodicima, koje su podnele veliku žrtvu vašeg posla“, rekla je premijerka nakon polaganja kamenta temeljca.

Istovremeno dok je ona polagala kamen temeljac za stanove u Nišu, predsednik Aleksandar Vučić položio je kamen temeljac u Vranju, a premijerka kaže da su ona i šef države na istom zadatku – da pokažu brigu o svim građanima, kvalitetu i standardu njihovog života, kao i da se sagleda šta treba uraditi kako bi se pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama pružila perspektiva da ostanu u Srbiji.

„Predsednik i ja smo na istom zadatku i da pokažemo da ispunjavamo obećanja i da naše reči nisu lažne, i da ono što kažemo, ma kakvi god bili izazovi, da zajedničkim snagam uradimo za naše građane“, rekla je Brnabićeva.

Kaže da će u prvoj fazi država izgraditi 8.022 stana u Srbiji, od čega će prvih 2.400 biti u Nišu, a danas je položen kamen temeljac za prvih 190 stanova.

Ana Brnabić je rekla da je izgradnja prvih stanova započeta baš u Nišu i Vranju, jer su prema rečima pripadnika službi bezbednosti, tu stanovi bili najpotrebniji.

Podsetila je da je 21. novembra u Nišu postavljen i kamen temeljac za izgradnju Naučno-tehnološkog parka Niš.

„Želimo da Niš bude inovacioni centar Srbije i grad elektronike. Otprlike u isto vreme će biti završena izgradnja Naučno-tehnološkog parka i prvih 190 stanova, pa ćemo ponovo doći ovde da obeležimo useljenje naših najmlađih naučnika i IT kompanija, kao i useljenje prvih porodica naših snaga službi bezbednosti“, rekla je premijerka.

Ona je najavila i da će u aprilu u Nišu biti postavljen kamen temeljac za novu zgradu Elektronskog fakulteta koja je bila predviđena projektom još iz 1975. godine.

„Od tada do danas nije počela izgradnja. Mi ćemo početi tu izgradnju i nadam se da će biti završena u mandatu ove vlade. Želimo da damo mladima razlog zašto da ostanu i rade u Nišu“, istakla je Brnabić.

Kaže da će Vlada Srbije nastaviti da širi poslovanje Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, ali i da ulaže u niške škole, obdaništa, bolnice…

„Nadam se da će Nišlije da prepoznaju šta smo uradili za Niš, da prepoznaju da Srbija ide napred i da prepoznaju budućnost Srbije“, zaključila je Ana Brnabić.

Polaganju kamena temeljca u Nišu prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministarka pravde Nela Kuburović.

prilog STUDIO B

Related posts

Ljubav prema tkanju prerasla u preduzetnički biznis

Nikoleta Dragaš

Uručene nagrade najboljim studentima i studentkinjama grada Pančeva

Jasmina Petkovic

Vlada Srbije odobrila pomoć Hrvatskoj od milion evra

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija