31. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Zaljubljenici u dobru knjigu u eri interneta

Uprkos digitalizaciji i dostupnosti elektronskih medija, još su prisutni zaljubljenici u dobru knjigu. Nije im bitno koliko knjiga pročitaju, dok god ne gube kontakt s onim što se krije između korica.   

 U eri interneta još uvek opstaju zaljubljenici u dobru knjigu. Iako su nam digitalna izdanja dostupnija, na one koji su navikli na pisanu reč to nema uticaja.

Njoj nije bitan broj knjiga koji je pročitala, već da ne izgubi kontakt s avanturama koje se kriju između korica. Kaže da nema omiljeni žanr i da je svaka pročitana knjiga na nju ostavila trag. Junakinja naše priče preporučila je neke naslove onima koji vole da zavire u svet “slova i mastila”.

Direktora pančevačke biblioteke, Dejana Bosnića, pitali smo da li ova kulturna ustanova ima globalni fenomen krize čitanja. Bosnić kaže da osim što je uspešno savladala prepreke digitalnog doba, da su u njoj i prisutne sve generacije. Pančevačka biblioteka može da se pohvali fondom od oko 180 000 knjiga i 14000 članova. U januaru je uzeto na čitanje blizu 3000 primeraka knjiga, što znači da zainteresovanost Pančevaca za knjige nije opala.

I Dečje odeljenje je podjednako primamljivo za najmlađe čitaoce. Za one  koji se prvi put susreću sa knjigom, Tamara Nikolić preporučila je slikovnice i sve šarenolike knjige kako bi prvukli decu.

U pančevačkoj biblioteci je i deo za studente koji oni  svakodnevno koriste, kako bi pronašli željeni naslov ili pak učili u tišini.

 

 

 

Related posts

Korona virusom zaraženo 384 ljudi, preminula još dva pacijenta

Zorana Stekovic

Vladika Nikanor osveštao zemlju na kojoj će biti izgrađen hram u Starčevu

Jasmina Petkovic

“BUDUĆNOST SRBIJE”: Predsednik Vučić u nedelju obilazi Rasinski okrug

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija