27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić: Srbija konstruktivan partner Regionalnog saveta za saradnju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je generalnu sekretarku Regionalnog saveta za saradnju (RSS) Majlindu Bregu, koja je tu dužnost preuzela 1. januara 2019. godine.

 

Poželevši joj mnogo uspeha u radu, predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da bude konstruktivan partner Regionalnog saveta za saradnju, jer i kroz rad Saveta želi da doprinosi jačanju saradnje u regionu i njegovom napretku. On je istakao značaj Višegodišnjeg akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor, koji je u fokusu aktivnosti RSS, uz podršku Evropske komisije, jer bi stvaranje velikog regionalnog tržišta pružilo mnogo veće šanse za napredak svih na Zapadnom Balkanu.

 

Predsednik Vučić je pozvao RSS da svojim radom utiče na poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica. On je takođe rekao da očekujemo nastavak angažmana RSS na implementaciji dogovora o regionalnim infrastrukturnim projektima u saobraćaju, energetici i informacionim tehnologijama.

 

Sagovornici su razgovarali o konkretnim predlozima za veću mobilnost i povezivanje u regionu, kroz ukidanje rominga i priznavanje diploma.

Related posts

Gojković: Sledeće nedelje o zatvaranju kovid bolnica

Jelena Obradović

Predstavnici Kancelarije za KiM u poseti opštini Zubin Potok

Mica Milakov

Onlajn-muzika Lukijana Ivanovića

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija