25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Vučić i Ruf: Odlični rezultati, Srbija nastavlja put reformi

Srbija je postigla odlične rezultate u prethodnom periodu i jasno je da nastavlja put reformi za sigurnu budućnost Srbije, zaključeno je na današnjem sastanku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa delegacijom Misije Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf.

 

Šef Misije MMF Džejms Ruf, koji je u svojoj poslednjoj misiji u Republici Srbiji, je naglasio da je Srbija uspela da uz teške reforme koje je sprovela, ostvari veoma dobre fiskalne rezultate i da očekuje da će ostvariti rast od između 3,5% i 4% BDP-a u 2019. godini.

 

Predsednik Vučić zahvalio je na izuzetnoj podršci dosadašnjeg šefa Misije Rufa i njegovoj posvećenosti da razume ono što je Srbiji bilo potrebno kako bi izašla iz krize u kojoj se nalazila.

 

Sagovornici su se saglasili da je neophodno raditi na privatizaciji Petrohemije i Komercijalne banke.

 

Na sastanku je rečeno da je potrebno nastaviti rad na reformama poreske administracije, sistemu plata u državnoj upravi kao i unapređenju poreske politike.

 

 

 

 

Related posts

Sutra zaseda Krizni štab

Mirjana Popović

Vulin: Zaraženo devet vojnika, 642 u samoizolaciji

Katarina Popović

Vučević: Saradnja Novog Sada i Sankt Peterburga

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija