21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Monstruozne pretnje upućene Vučićevom sinu, vešala postavljena na Terazijama tokom protesta

Opozicija iz dana u dan pokazuje da nema nameru da prestane sa nasiljem i mržnjom. Najnovija meta njihovih simpatizera je sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojem su putem društvenih mreža upućene najjezivije pretnje. S. M. pozvao je na vešanje predsednikovog sina, a ubrzo su mu se pridružili i istomišljenici. Da ovo nije glupa i neslana šala, dokaz su i vešala koja su pristalice opozicije doneli na Terazije za vreme protesta.

pretnje-danilo-printscreen-alo

Brutalne i monstruozne pretnje osudili su brojni državnici, pozivajuci nadležne organe da što pre reaguju jer se ovakve pojave moraju sankcionisati.Simpatizeri opozicije nisu se zaustavili na pretnjama,već su na protest poneli vešala, nalik onim na koje su nacisti likvidirali srpske rodoljube. To je samo jedan od dokaza da opozicija u svojoj bolesnoj mržnji prema predsedniku Vučiću nema nameru da se zaustavi na smrću svima koji ne misle kao oni, već da žele da pređu sa reči na dela i izazovu haos i krvoproliće u Srbiji.

Pretnje i pozivanje na nasilje od strane simpatizera opozicije ne prestaje, već postaje sve brutalnije. Izvesni Saša Milošević, koji na svom Fejsbuk profilu ima slike sa automatskim oružjem u rukama kao terorista, kao i slike lidera opozicije Dragana Đilasa i Borisa Tadića, zapretio je na toj društvenoj mreži vešanjem sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ubrzo su se Milosevicu pridruzili istomisljenici koji su na dalje polemisali sta sve treba uraditi aktuelnoj vlasti. Brutalne pretnje predsednikovom sinu osudili su brojni zvanicnici.

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković osudila je kao monstruoznu „objavu, do zuba naoružanog čoveka sa automatskim oružjem, na društvenoj mreži Fejsbuk u kojoj preti sinu predsednika Srbije Aleksandru Vučiću da će ga obesiti na banderu“U saopštenju za javnost, ona je ocenila da je to „direktna posledica politike nasilja i mržnje koje seju lideri Saveza za Srbiju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Trifunović i ostali“.

„Zabrinjavajuće je da se njihov plan i program svodi na buđenje manijaka, ludaka, kriminalaca i polusveta koji su se ustremili na decu i porodicu, direktno ugrožavajući njihove živote. Pretnje smrću i najvulgarnije uvrede članovi porodice predsednika svakodnevno trpe, samo zato što lideri Saveza za Srbiju žele nazad svoje fotelje, privilegije i pljačkanje, mimo izborne volje građana Srbije“, ocenila je Popović Ivkovićeva.

Ona je istakla da lideri SzS „nisu samo nasilnici, već moralne nakaze, jer kako drugačije objasniti bizarna vešala u 21. veku koja su sinonim za fašizam i egzekuciju onih koji drugačije misle“.

„Da li je vešalo poruka stanovnicima glavnog grada da će lideri SzS, ukoliko ih ne slede u njihovim zacrtanim ciljevima proći na monstruozan i zverski način. Najbizarnije nasilje lideri SzS svakodnevno promovišu u našem društvu, a pored toga bude i fašizam što je nedopustivo i anticivilizacijski“, navela je državna sekretark MUP-a Srbije.

Ona je pozvala nadležne državne organe da hitno reaguju i ne dozvole da ideologije, opsesije i frustracije pojedinaca probude fasizam u srpskom društvu.

Lončar: Nadležni organi što hitnije da reaguju

Povodom jezivih pretnji koje su upućene sinu predsednika države, da će biti obešen, ali i povodom montiranja vešala juče na Terazijama, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar pozvao je nadležne državne organe da što hitnije reaguju u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

„Da li je moguće da niko kome je to posao ne reaguje prvo na pretnje koje se upućuju Aleksandru Vučiću, a sada i na monstruozne poruke upućene njegovom sinu. Kome i kako može da smeta nečije dete da bi mu se pretilo vešanjem? Očekujem što hitniju reakciju nadležnih državnih organa da ovakve pojave najstrožije sankcionišu“, izjavio je ministar Lončar za Tanjug.

Ðurić očekuje odlučnu akciju i jasnu osudu pretnji

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić, povodom pretnji upućenih sinu Aleksandra Vučića na društvenim mrežama, kaže da očekuje da Srbija, odlučnom akcijom bezbednosnog i pravosudnog aparata i jasnim glasom osude svih kojima je do uređenog demokratskog društva stalo, pokaže da je normalna država kojoj je stalo do sopstvene budućnosti.

„Kada sinu predsednika Aleksandra Vučića vešanjem preti lice koje se fotografiše sa automatskim oružjem, ta pretnja se ne može braniti pozivanjem na slobodu govora, ili tumačiti kao šala i retorička figura“, istakao je Ðurić u saopštenju.

On je naveo da se pretnja smrću članu porodice predsednika države svuda u svetu tretira kao pretnja samoj državi, i u takvim situacijama se, u ime zaštite čovečnosti, pravnog poretka i demokratije, mobiliše i policijski aparat, i tajne službe, i pravosuđe, i čitava demokratska javnost.

„Podsećam da je ova pretnja usledila nakon što su na protestu opozicije u centru Beograda za maskotu tog protesta izabrana vešala, a takve poruke, istorija nas je tome naučila, upućuju ne žrtve, ne oni u krvavim košuljama, već oni u crnim košuljama“, istakao je Ðurić.

On je poručio da Srbija neće dozvoliti da je na silu i pod pretnjama nasiljem zauzmu crnokošuljaši, ljotićevci i sledbenici bilo koje neofašističke ideologije.

Prema njegovim rečima, ako je to Srbija budućnosti koju nam obećavaju razni Jeremići, Ðilasi, Obradovići i Tadići, onda je dužnost i države i svakoga slobodnog i dostojanstvenog građanina da se takvoj pretnji na svaki način odupru.

„Oni koji silom i nasiljem žele da zaustave Srbiju u nastojanjima da postane normalna, bogata i uređena zemlja biće osujećeni, a građane koji iz ovog ili onog razloga paradiraju pod vešalima, pozivam da razmisle šta čine, jer ovo nije ni umetnički performans ni bezazlena vikend-razonoda već nešto što može da dalekosežno destabilizuje i unazadi naše društvo“, naglasio je Ðurić.

Related posts

Bojović: Ovakvi slučajevi ne smeju ostati nekažnjeni, seme razdora ne može doneti ništa dobro na KiM

Branislava Grčić

Vučić se sastao sa Erdoganom

Zorana Stekovic

Relaksirane mere protiv virusa korona

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija