22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Najvažnije

Devojački bunar – mesto za izlet i rekreaciju

Devojački bunar – posebno je mesto za izletište. Otvoreni sportski tereni za mali fudbal, rukomet, odbojku i košarku pogodni su za organizaciju boravka, sportskih i omladinskih kampova, dečijih grupa kao i zainteresovanih poj

edinaca i grupa koje traže aktivan boravak u prirodi. U Deliblatskoj pešćari organizuju se i veliki broj manifestacija kao što je “Lov na banatsku lisicu” i “Sabor pčelara”.

Deliblatska peščara poznata je u okruženju kao mesto izuzetno povoljno za bagremovu pčelinju pašu, pa je to razlog što se baš na Devojačkom bunaru održava sajam meda. Manifestacija, koja je poznata širom zemlje, organizuje se pod pokroviteljstvom Opštine Alibunar i okuplja veliki broj pčelara iz cele Srbije.

Najpopularnije izletište biće i ove godine otvoreno za prvomajski uranak. Organizatori kažu da su pripreme već počele i dodaju da očekuju veliki broj posetilaca.

U cilju održavanja prihvatljivog broja predatora na teritoriji opštine Alibunar, kao i na teritoriji nacionalnog parka Deliblatska peščara, prošlog meseca organizovan je tradicionalni lov na banatsku lisicu, manifestacija koja pored praktičnog, ima i edukativni karakter ističe Radovanović.

Deliblatska peščara koja se prostire na 35.000 hetara smatra se jednom od poslednjih pustinja u Evropi i najvećih evropskih kontinentalnih peščara a poznatija je i po nazivu “Evropska Sahara”.

Related posts

Savet Evrope o reformi lokalne administracije u Pančevu, Kovinu, Zrenjaninu, Plandištu, Bečeju i Smederevu

Nikoleta Dragaš

Čast za KUD “Paunović”: Lana i Marko dočekali Makrona

Nikoleta Dragaš

Nova akcija preventivnih pregleda u MZ “Centar”

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija