27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Većina učenika Mašinske škole prvi put dala krv

 

U Mašinskoj školi Pančevo održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, na koju se odazvao veliki broj učenika. Iz pokrajnskog Zavoda za tranfuziju krvi kažu da trenutno nedostaje nulta negativna, kao i A krvna grupa. Naredna akcija biće održana u sredu 6. februara u prostorijama Crvenog krsta u Pančevu.

Krv može da da svaka zdrava, punoletna osoba, tako da je akcija dobrovoljnog davanja krvi u Mašinskoj školi bila većini učenika prva jer su tek postali punoletni.Učenici kažu da su navjiše zbog radoznalosti došli da daju krv, ali i da nekome pomognu.

U Mašinskoj školi dva puta godišnje organizuju se akcije dobrvoljnog davanja krvi i uvek se odazove veliki broj učenika.

Volonteri Crvenog krsta Pančevo na početku školske godine održe predavanje učenicaima u školi i odgovore na sva njihova pitanja, koja se tiču akcija dobrovoljnog davanja krvi, istakla je Bojana Ćujić – koordinatorka programa dobrovoljnog davanja krvi.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u sredu 6. februara u Crvenom krstu Pančevo od 9 do 12 sati.

Related posts

SNS Južni Banat: Osuda bezumnog napada na Skupštinu Srbije

Mica Milakov

Vaterpolisti ubedljiivi protiv Crne Gore, četvrtfinale sa Italijom

Miroslava Cvejin

Mirović: U Kovinu neće biti liste čekanja za vrtiće od oktobra

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija