27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Pacijentima prijatnije u novim-starim prostorijama pančevačke bolnice. Zavšetak rekonstrukcije sa prvim “lepim vremenom”!

 

Pre skoro dve decenije Radojka Vujasinović otišla je u penziju. Ali nažalost, ne uz veselje. Dijagnostikovano joj je oboljenje na bubrezima i tada je počela da dolazi na hemodijalizu. Pamti kako joj je tada bilo veoma teško da tri puta nedeljno po 4 sata provodi na odeljenju koje je bilo oronulo, zapušteno i tmurno. Danas je to sve drugačije.

Novo rukovodstvo pančevačke Bolnice na čelu sa doktorom Slobodan Ovukom 2016. godine dočekao je veliki posao. Obnova Internog odeljenja gde su se lečili najteži pacijenti. Zahvaljujući razumevanju republičke i pokrajnske vlade i predsednika Aleksandra Vučića, obezbeđena su sredstva i krenulo se u rekonstrukciju. Uskoro sve pacijente, ali i zaposlene očekuju mnogo bolji uslovi.

Uoči Nove godine u rad je pušteno potpuno novo odeljenje Hemodijalize. Sa prvim lepim vremenom očekuje se i završetak svih radova.

U rekonstrukciju Opšte bolnice zbog nemara bivše vlasti ništa nije ulagano više od 40 godina. Za rekonstrukciju obezbeđeno je više od 4 ipo miliona evra, odnosno 500 milijardi dinara.

 

Related posts

Obeležen Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja

Zorana Stekovic

Tiodorović: Pojava novog soja u Srbiji pitanje dana

Katarina Popović

Pronađena Monika Karimanović

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija