19. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Liderska pozicija NIS-a u poslovanju sa bitumenom

NIS obezbeđuje proizvodnju visokokvalitetnog bitumena u skladu sa evropskim standardima kvaliteta, a ovaj proizvod poseduje i „c“ znak za kvalitet koji omogućava nesmetani izvoz svih vrsta bitumena u zemlje EU i regiona, kao što su Rumunija, Bugarska, Slovenija, Austrija, Hrvatska, Slovačka i Mađarska, a 2018. godine po prvi put ostvaren je i plasman na nemačko tržište što dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Na tržištu Srbije, NIS zauzima lidersku poziciju po obimu prodaje i kontinuiranom proizvodnjom tokom cele godine garantuje stabilnost kvaliteta i isporuke bitumena za putarska preduzeća u zemlji.

-Obaveza NIS-a kao društveno odgovorne kompanije je da garantuje stabilnost isporuka bitumena kako bi se veliki infrastrukturni radovi u zemlji odvijali u kontinuitetu. To su, pre svega, radovi na izgradnji deonica autoputeva Koridora 10 i Koridora 11. Uz to, NIS je ove godine povećao izvoz i plasirao bitumen u 17 država i ima saradnju sa najvećim građevinskim kompanijama Evrope. Zahvaljujući povećanju obima proizvodnje bitumena u rafineriji, bili smo u prilici da odgovorimo na povećanu potražnju za ovim proizvodom u regionu i Evropi tokom sezone,  istakao je Filip Đurović, direktor Sektora za prodaju bitumena u NIS-u.

Rekordnim rezultatima doprinela su i ulaganja u modernizaciju poslovanja sa  bitumenom u Rafineriji nafte Pančevo. U projekat automatizacije auto i železničkog punilišta i dela rezervoarskog prostora, NIS je u 2018. godini uložio skoro 100 miliona dinara.

-Svi poslovi na otpremi bitumena sada se rade bezbednije, brže, čistije i lakše. Postignut je značajan ekonomski efekat jer smo skratili vreme utovara cisterni. Ovo je, sasvim sigurno, povoljno uticalo na povećanje ukupne otpreme i rekordni plasman bitumena, a ulaganjem je omogućena i bolja zaštita životne sredine na mestu utovara, istakao je Bora Spasov, koordinator Pogona Bitumen.

Related posts

Snažna podrška Grada kampanji ,,16 dana aktivizma”

Vanja Vićentić

680 hiljada dinara za sanaciju podova u Medicinskoj školi

Nikoleta Dragaš

Još 3 osobe preminule od koronavirusa, novozaraženih 57

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija