26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Politika Vesti Vršac

Fabrici u Vršcu

Šef delegacije Evripske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici, posetio je Vršac, gde je razgovarao sa gradonačelnicom Draganom Mitrović o projektima koje podržava EU. Fabrici je zajedno sa gradonačelnicom posetio i naselja Balata, Vojvoda Stepa i Mali rit, čiji su stanovnici obihvaćeni programima Evropske unije.

Šef delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici je prvo posetio Gradsku kuću, gde je imao sastanak sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović, na kome su razgovarali o gradu Vršcu, o njegovom daljem razvoju kao i o položaju nacionalnih manjina.

Evropska unija obezbeđuje značajna sredstva za uključivanje nacionalnih manjina, posebno za inkluziju roma, istakao je Fabrici i dodao da

Sem Fabrici je posetio i Visoku strukovnu školu za obrazovanje vaspitača “Mihajlo Palov”, gde je održao otvoreni sastanaka sa direktorkom škole ali i sa studentima romske nacionalnosti.

U ovoj školi integracija je zaista realnost, i suzbijanje diskriminacije zaista postoji, istakao je Fabrici i dodao da je u razgovoru sa studentima čuo snažna osećanja i veliki ponos na sve ono što oni rade i postižu.

Fabrici je zajedno sa gradonačelnicom posetio i naselja Balata, Vojvoda Stepa i Mali rit, čiji su stanovnici obuhvaćeni programima Evropske unije.

Related posts

Borkoviću ukupno 65 bodova u Holandiji

Ivana Bogdanovski

Krizni štab odlučio: Tržni centri se otvaraju od ponedeljka, đaci se vraćaju u škole 19. aprila

Aleksandra Miloševska

VUČIĆ U NENAJAVLJENOM OBILASKU SRBIJE! Predsednik svratio u dom porodice Bogdanović gde ga je sačekao NESVAKIDAŠNJI IZAZOV!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija