21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić domaćin predsedniku Slovenije

Predsednik Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Slovenije Borutu Pahoru, koji stiže u zvaničnu posetu Srbiji.

Ceremonija dočeka biće priređena ispred Palate Srbija, za kada je predviđeno da se Vučić sastane sa slovenačkim predsednikom.

Nakon tet-a-tet sastanka, planiran je i sastanak delegacija Srbije i Slovenije, nakon čega su predviđene izjave za medije Vučića i Pahora.

Najavljeno je i otvaranje poslovnog foruma Srbija – Slovenija.

Kako su ranije naveli slovenački mediji, Pahor će sa Vučićem razgovarati o poboljšanju bilateralnih političkih odnosa i sveobuhvatne saradnje između dve zemlje.

Tokom posete biće reči i o napretku Srbije u njenim nastojanjima da se pridruži EU, situaciji u regionu i drugim aktuelnim međunarodnim pitanjima vezanim za migracije, bezbednost i budućnost EU.

Pahor će Srbiju posetiti u pratnji delegacije predstavnika poslovne zajednice, kao i ministra kulture Dejan Prešičeka, državnog sekretara Ministarstva kulture Jana Škoberna, državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Simone Leskovar i državnog sekretara Ministarstva ekonomije Eve Štavs Podlogar.

Srbija je Sloveniji 10. najvažniji trgovinski partner, a bilateralna trgovina premašuje milijardu evra po godini.

Related posts

Vučić se u 20 sati obraća javnosti i SAOPŠTAVA IME MANDATARA

Nikoleta Dragaš

Čestitke Ivana Todorova povodom istorijskog uspeha na Svetskom prvenstvu

Ivana Bogdanovski

Vučić zadovoljan odlukom Kasacionog suda

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija