25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

NIS spremno dočekao zimu sa poboljšanim niskotemperaturnim dizelom

Pouzdanost automobila na dizel pogon aktuelna je tema i ovih dana kada živa na termometru pokazuje temperature ispod nule. Dizel gorivo, za razliku od motornog benzina, zbog specifičnosti svog sastava može da bude osetljivo na zimski minus što kao posledicu, u krajnjem slučaju, može da dovede do blokiranja dotoka goriva.

Iz kompanije NIS, koja poseduje najveću maloprodajnu mrežu naftnih derivata na tržištu Srbije, poručuju da su spremno dočekali zimu uz napomenu da je Rafinerija nafte u Pančevu započela proizvodnju dizel derivata sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama još u oktobru prošle godine kako bi se blagovremeno izvršila zamena na NIS-ovim veleprodajnim i maloprodajnim objektima.

Trenutno je na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama potrošačima na raspolaganju zimski standardni dizel derivat sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama. U NIS-u ističu da su naftni derivati koji se proizvode u Rafineriji u Pančevu u potpunosti u skladu sa najvišim zahtevima za kvalitetom goriva u Evropskoj Uniji. Ovo se odnosi na kompletan proizvodni program koji reguliše i kvalitet dizel goriva u zimskom periodu

Reč je, kako kažu o visokokvalitetnom evro dizelu sa unapređenom tačkom filtrabilnosti koja obezbeđuje funkcionalnost u eksploataciji na niskim spoljnim temperaturama, bez izdvajanja kristala parafina, zgušnjavanja i nemogućnosti startovanja motora. Istovremeno napominju da je potrošačima, pored standardnog dizel goriva, na maloprodajnim objektima kompanije na raspolaganju i premijum G-Drive dizel derivat sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama, koji, zahvaljujući formuli obogaćenoj aditivima, istovremeno doprinosi poboljšanju performansi i boljoj zaštiti motora od korozije.
Kontrola kvaliteta dizel derivata u rezervoarima u Rafineriji nafte u Pančevu koja je namenjena za potrošnju na domaćem i inostranom tržištu, obavlja se svakodnevno. Poštovanje strogih procedura o kontroli kvaliteta goriva proizvedenog u NIS-u, nastavlja se u skladištima gotovih proizvoda pa sve do benzinskih stanica širom Srbije, ističu u našoj najvećoj naftnoj kompaniji.

Related posts

Vučić na sednici GO PUPS: Penzioneri su uvek bili uz svoju Srbiju, hvala njima i vašoj političkoj partiji

Mica Milakov

Vučić na Instagramu citirao mudre reči Teodora Ruzvelta!

Katarina Popović

Servisne informacije za 9. oktobar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija