17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Brnabić:Nije to komunikacija, to je vređanje

To što radi Sergej Trfunović nikako ne može da se zove komunikacija, jedino ime za to je vređanje, izjavila je premijerka Ana Brnabić povodom njegovih poslednjih uvreda na račun novinarke Srpskog telegrafa.

„Ja sam lično bila i jesam, na dnevnoj bazi, meta napada i svakovrsnih vređanja“, rekla je Brnabić i navela da to za nju nije ni građanska, ni slobodna, ni pristojna Srbija.

Naglasila je da će predstavnici vlasti nastaviti da ukazuju na to da takav način komuniciranja nikada nije u redu i ni prema kome, bez obzira na to da li se taj neko zove Ana Brnabić ili Igor Mirović ili Sergej Trifunović.

„Mi ćemo promovisati komunikaciju, a ne vređanje“, rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje novinara prilikom posete Senti.

Povlačenja paralele između predsednika Srbije koji je izabran slobodnom voljom građana sa Adolfom Hitlerom, čovekom koji je personifikacija najvećeg zla čovečanstva je, kaže Brnabić, prosto neverovatna.

„Time je Sergej Trifunović u još jednom neuspešnom pokušaju da bude duhovit nažalost uvredio, svesno ili nesvesno, hiljade ljudi u Srbiji, hiljade porodica u Srbiji, milione građana širom sveta koje su bile žrtve nacističkog režima Adolfa Hitlera“, kaže premijerka.

„I danas u Novom Sadu se obeležava racija. On je sve te ljude uvredio takvim pararelama. Treba biti posebno oprezan kada se govori o istorijskim paralelama. Nadam se da ćemo da promenimo diskurs javne komunikacije, mi svakako svakadnevno dajemo poruke koje idu u potpuno drugačijem smeru“, navodi Brnabić.

Related posts

Lajčak u ponedeljak i utorak u Beogradu

Aleksandra Miloševska

Vučić i Putin 26. aprila u Pekingu

Zorana Stekovic

Vesić : Velika politička zloupotreba se rasvetljava

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija