22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Reagovanja na objave Trifunovića

Skandalozna objava Sergeja Trifunovića naišla je na široku osudu, što običnih građana, što srpskih političara.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naglasio je da će predsednik Vučić u Davosu govoriti o medijskim slobodama.

„Kamo sreće da se mediji oslobode od šljama kakav je dotični glumac, ili političar u pokušaju, ili u kojoj je trenutno ulozi to ni on sam ne zna. Sergeje Trifunoviću, ne zagađujte više javni prostor. Na izbore, ako smete!“, napisao je Vučević na svom twiter nalogu.

I direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, zgrožen  je skandaloznom  izjavom Sergeja Trifunovića.

On na Tviteru napisao da pomračeni um i uživanje opijata ne mogu poslužiti kao izgovor Sergeju Trifunoviću, za, kako je naveo, vandalsku i bestijalnu uvredu upućenu predsedniku Srbije, ali i svim žrtvama Adolfa Hitlera, svim Srbima, Jevrejima i ostalima čije su porodice i najmiliji pobijeni za vreme nacističkog terora.

Na Trifunovićevu izjavu reagovao je i potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov.

„Ko ne vidi da je ovo baljezganje deo mozaika nasilja, vređanja, psovanja, pretnji, uvreda i zastrašivanja, koji uporno i svakodnevno slaže Đilasova, Jeremićeva i Obradovićeva ekipa, taj ništa ne vidi“, napisao je Jovanov.

Povodom objava Trifunovića oglasio se i Gradski odbor Beograda SNS-a:

„Svakodnevni, konstantni i primitivni napadi od strane Đilasa, njegovog pulena Trifunovića, Jeremića, Obradovića i ostalih nasilnika iz SzS je za svaku osudu. Poručujem nasilnicima iz Saveza da žene nisu „fukse“, ni „kurve” zato što ne dele vaše mišljenje, da žene u Srbiji ne treba silovati, vešati i vređati zato što vam ne veruju. Žene u Srbiji nisu „đavoli“ zato što ne žele da podrže vašu licemernu šetnju protiv  nasilja, a neće jer je predvode nasilnici, primitivci i svi oni koji trunku poštovanja nisu ukazali nama ženama. Ne treba nam pucati u čelo jer želimo pristojnu i modernu Srbiju, a ne krvoproliće na ulicama koje nam vi nudite. Mizoginiji i nasilju koje, iz dana u dan Đilas, kvazi političar Trifunović, Jeremić, Obradović i  Veselinović, ispoljavaju prema ženama se mora stati na put, i sve žene treba jasno i glasno da se ograde od mržnje i nasilja prema ženama koja je očigledno jedina politika SzS-a“, napisala je Marija Vračar, član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke.

Sramni napadi na novinarku Srpskog telegrfa Ivanu Žigić pokazuju visok stepen primitivizma Sergeja Trifunovića kaže glavni i odgovorni urednik ovog lista Milan Lađević.

Dodaje da Trifunoviću ovo nije  pri put da vređa žene nazivajući ih pogrdnim imenima.  Javnost mora da osudi ovakvo sramno ponašanje Sergeja Trifunovića jer  ko jednom  uvredi žene učiniće to opet poručuje  Lađević i ističe da su ovakvi postupci Trifunovića direktan napad na slobodu medija.

Nervoza koja vlada među pripadnicima Saveza za Srbiju rezultat je lošeg rejtinga koji imaju u narodu kaže Lađević i dodaje da ga ne čude napadi Dragana Đilasa  na studente jer je on već poznat kao nasilnik.

 

UNS pozvalo Trifunovića da se javno izvini novinarki

Udruženje novinara Srbije osudilo je danas neprihvatljive uvrede Sergeja Trifunovića upućene novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić i pozvalo ga da joj se javno izvini.

U saopštenju objavljenom na sajtu tog novinarskog udruženja stoji da je Trifunović novinarku nazvao kurvom, nakon što ga je ona pitala za izjavu, i sms prepisku, sa njenim brojem telefona, objavio na Tviteru.

“ UNS protestuje zbog uvreda i ističe da je ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, naročito kada su u pitanju javne ličnosti koje imaju uticaja na kreiranje javnog mnjenja i koje svojim ponašanjem treba da daju primer“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

Related posts

Vučić:Priština protiv dijaloga, Srbija za mir i stabilnost

Mica Milakov

Vučić : Srbija kupila 5 miliona maski od Kine

Mica Milakov

Ministar Vulin: Ni zaboraviti, ni oprostiti

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija