25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Nisam optimističan, spreman sam na teške odluke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da nije optimističan da će se doći do konačnog rešenja pitanja Kosova i Metohije, ali da to ne znači da mu se ne nada, te dodaje da je spreman na teške odluke, ali da one moraju biti kompromisne.

Vučić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, povodom izjave predsednika privremenih vlasti u Prištini Hašima Tačija da je razmena teritorija najbolje rešenje za napredak ka EU i NATO-u, poručio da je najpre potrebno rešiti neka “jednostavnija pitanja”.

Predsednik Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne može da potvrdi, ali ni odbaci mogućnost održavanja prevremenih izbora, dodajući da će to zavisiti od mnogih drugih stvari koje se tiču budućnosti Srbije.

Vučić je, gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a, kazao da je za njega najvažnije da Srbiju vodi u dobrom smeru, da otvaramo fabrike, da imamo najveći mogući rast, da smanjujemo nezaposlenost, povećavamo plate i penzije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se na Ekonomskom forumu u Davosu sastati sa mnogim evropskim i svetskim liderima, uključujući i evropskog komesara Johanesa Hana.

“Tamo će biti od Johanesa Hana, sa kojim imam potvrđen susret ako se ne varam, do mnogih drugih političkih lidera i mnogih sastanaka koji se tiču dovođenja investitora. Hoću samo da posetim ljude da su prvi razgovori o dovođenju kineskih investitora u Železaru počeli upravo u Davosu”, rekao je predsednik Vučić za RTS, dodajući da ga očekuje najmanje tri ili četiri susreta.

 

 

Related posts

Đokoviću peta titula u Rimu i rekordni 36. Masters!

Aleksandra Miloševska

Vučić u Kraljevu: Ukoliko vas država pozove da štitimo narod, znam da ćete svoju svetu dužnost obaviti na najčasniji način!

Alba Jovanović

Dve nove žrtve korone i 108 novoobolelih

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija