1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Najvažnije Vesti

Lov na lisice – regulacije brojnosti ovih životinja

Tradicionalni lov na banatsku lisicu u Deliblatskoj peščari održava se 16 godina zaredom, a osnovni cilj nije uživanje lovaca već održavanje prihvatljivog broja predatora na teritoriji opštine Alibunar i drugih opština.

U cilju održavanja prihvatljivog broja predatora na teritoriji opštine Alibunar, kao i na najvećem delu teritorije nacionalnog parka Deliblatska peščara organizovan je tradicionalni lov na banatsku lisicu. Lovci su se kretali u ritu između mesta Seleuš i Lokve, gde je lisica i najbrojnija, a lovilo se samo odmereno i planski.

Pored kontrolisanog održavanja, ovo je prilika za druženje i razmenu iskustava među sportskim lovcima kojih je iz godine u godinu sve više, što ukazuje na potencijale za razvoj lovnog turizma na teritoriji opštine Alibunar.

Ova tradicionalna manifestacija koja je međunarodnog karaktera, pored praktičnog, ima i edukativni karakter, pa se u okviru nje organizuju i stručna predavanja o razvoju domaćeg lovnog turizma.

Domaćin ovogodišnje manifestacije je Lovačko društvo “Srndać” iz Alibunar, koje je za sve lovce na kraju pohoda organizovalo kolegijalno druženje.

Related posts

Nosilac liste “Za našu decu – Aleksandar Vučić” u Pančevu dr Slobodan Ovuka glasao u 10.50

Nikoleta Dragaš

Kon: Sigurno će ostati zabrana okupljanja, drugi talas na jesen

Jelena Belić

Minhen: Predsednik Vučić sa sastao sa Rikerom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija