17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Miloš Mihajlović prvi doplivao do Časnog krsta

Sedmi  put  na Tamišu  održano je plivanje za Bogojavljenski  časni krst. Ove godine u konkurenciji 49 takmičara prvi do časnog krsta doplivao je 18-to godišnji  Miloš Mihajlović. Današnju manifestaciju pratio je veliki broj građana, a organizatori su se potrudili da sve prođe dobro.

Na Bogojavljenskom plivanju za časni krst održanom na Tamišu, kod Uduženja “Marko Kulić” pobedio je   Miloš Mihajlović. On je prvi preplivao dužinu od 33 metra u konkurenciji 49 plivača. Učestvovali su takmičari od 18 do 60 godine, 36 koji su se prijavili i još 13 pripadnika Vojske Srbije.  Pred više stotina građana,  plivače je pozdravio Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Sveštenici Uspenkog i Preobraženskog hrama osveštali su krst koji je potom odnesen u reku, a blagoslov su dobili i svi plivači.

Pobednik plivanja Miloš Mihajlović je u julu prošle godine napunio 18 godina i veoma je zadovoljan što je prvi doplivao do Časnog krsta.

Najstariji učestik plivanja  za Bogojavljenski krst   je Nenad Rajkov, koji drugi put učestvuje u ovoj manifestaciji. I najmljađi učesnik,  18-to godišnji Nikola Medan je ponosan što je plivao za krst.

U okviru proslave Bogojavljenja u Uspenskoj i Preobraženskoj crkvi je održamna svečanost, a potom su konjanici , iz Gornjeg grada prošli gradom sve do spomenika Stevanu Šupljikcu, gde su predstavnici “Srpske Sparte” položili venac . Bogojavljensko plivanje organizovali su Uspenski i Preobraženski hram, Grad Pančevo, Turistička organizacija Pančeva, Mesna zajednica Gornji grad i Udruženje sportista i ljubitelja sporta “Srpska Sparta”.

Related posts

Ministar Udovičić čestitao zlatnu medalju Tijani Bogdanović

Jasmina Petkovic

Dr Srđan Bogosavljević: Ko kontrolište Internet kontroliše sve

Jasmina Petkovic

Nastava u pančevačkim školama uz sve mere zaštite

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija