15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

PUTIN URUČIO ORDEN ALEKSANDRA NEVSKOG PREDSEDNIKU VUČIĆU!

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je u celodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, a domaćin mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U centru Beograda, na Terazijama, okupio se veliki broj građana koji su došli da izraze podršku poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji…

14:22 – Putin Vučiću: Mnogo ste učinili za razvoj odnosa naše dve zemlje – zbog toga ću vam uručiti orden!

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na lepim rečima tokom sastanka u Palati „Srbija“.

– Zahvalio bih se svim Srbima na toplom prijemu – rekao je Putin. Posebno se osvrnuo na povećanje robne razmene dve zemlje.

Putin je naveo i da je Vučić dosta uradio poslednjih godina za jačanje odnosa dve zemlje.

– I zbog toga ću vam uručiti državnu nagradu Rusije – rekao je predsednik Putin.

14:20 – Vučić zahvalio Putinu na ličnom angažmanu na razvoju odnosa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je dobrodošlisu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i izrazio zahvalnost na njegovom ličnom angažmanu na razvoju srpsko-ruskih odnosa.

– Kada smo se upoznali pre šest godina, uglavnom smo razgovarali kako Srbija da vraća dugove, a danas Srbija nema problema s tim, plaća sve na vreme i postala je pouzdan partner Ruskoj federaciji – rekao je Vučić u uvodnom obraćanju, nakon kojeg su dva predsednika nastavili razgovore uz dve delegacije, u užem sastavu.

14:02 – Ispred Palate Srbija počinje svečani doček predsednika Rusije Vladimira Putina. Zvona na Hramu Svetog Simeona Mirotočivog zvone u čast ruskog predsednika.

Čulo se 10 počasnih plotuna, intoniranje himne dve države i smotra počasne garde.

U ruskoj delegaciji su između ostalih šef diplomatije Sergej Lavrov, ministar energetike Aleksandar Novak, šef Gasproma Aleksej Miler i drugi, a dočeku su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministri srpske vlade.

Vučić i Putin su se zatim uputili na sastanak u užem formatu.

Na putu do sale za sastanak ruski predsednik obišao je, u društvu svog domaćina, predsednika Vučića, izložbu „Srpsko-ruske veze u dokumentima Arhiva Srbije od 1804 do 1918″.

 

Related posts

OTVOREN AUTOPUT “MILOŠ VELIKI”! Vučić: Izgradićemo 5000 KILOMETARA PUTEVA u naredne četiri godine! Uložićemo MILIJARDU EVRA!

Mica Milakov

Fitč potvrdila ocenu kreditnog rejtinga Srbije

Branislava Grčić

Koronom zaražen vikar patrijarha SPC, Irinej negativan

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija