15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika

Preko 120 000 ljudi dočekalo Putina ispred Hrama Sv. Save

Predsednici Putin i Vučić obišli Hram Svetog Save. Na platou ispred Hrama pozdravilo ih više od 120 hiljada ljudi.

Veliki broj građana iz cele Srbije krenuo je od Terazija u šetnju podrške predsednicima Rusije i Srbije Vladimiru Putinu i Aleksandru Vučiću,Ulicom kralja Milana do Hrama „Svetog Save“, da bi pozdravili dva predsednika.

Na čelu kolone građani nose transparente na kojima piše: Spasiba president i Za slobodnu i pristojnu Srbiju.

U koloni je i kamion u kome je trubački okrestar Dejana Petrovića.

Takođe, oni nose zastave Srbije, zastave sa likom Aleksandra Vučića na kojima piše „Vučić Srbija“, zatim zastave sa obeležjima SNS na kojima piše „Vučiću Srbine“, transparent na kome su fotografije srpskog i ruskog lidera, a može se videti i transparent na kome piše: „Jedan od 300 miliona“.

Na jednom transparentu piše i: „Sloboda, pravo, čast, pravda, mir-jednim imenom Putin“, kao i: „NATO decenijama traži najače rusko oružje, a ono im je pred nosem, jedno je u Rusiji- to je rusko srce, a drugo najače je Putin“.

Ima i transparenata s natpisima „Za slobodnu i pristojnu Srbiju“, „Srbija i Rusija večni prijatelji“, a na ruskom i srpskom jeziku napisano je i „Srbi i Rusi – braća zauvek“.

Katarina Gačević iz Arilja rekla je Tanjugu da je danas došla u Beograd kako bi pružila podršku predsedniku Vučiću i poseti predsednika Rusije Vladimira Putina.

Prema njenom mišljenju, ceo srpski narod trebalo bi da bude zahvalan na ordenu Aleksandra Nevskog koji je Putin dodelio Vučiću.

„Potrebno je da odnose zasnivamo na tradiciji i pravoslavlju i da što bolje ekonomski sarađujemo. Rusija je ogromna zemlja i samo njihova naklonost i razumevanje dosta znači Srbiji u svetu koji je danas pun kontrasta“, kazala je Gačević.

Prema njenom mišljenju, Rusija u današnjem svetu punom nestabilnosti održava ravnotežu i Srbiji moze dosta da doprinese i pomogne na putu ka stabilnosti.

Milan Maksimović iz Loznice rekao je reporteru Tanjuga da je došao da se zahvali predsedniku Vučiću na tome što je pozvao „najboljeg čoveka na svetu“ Vladimira Putina.

On smatra da je za dobijanje ordena Aleksandra Nevskog potrebno da se neko dokazuje 100 godina, te da je taj orden presednik Srbije zaslužio svojim radom i naporima da Srbiju vodi putem napretka.

Inače, šetnja građana koji su u Beograd došli iz mnogih gradova Srbije biće završena na platou kod Hrama „Svetog Save“ gde će građani pozdraviti predsednike Rusije i Srbije.

Podršku poseti Vladimira Putina Srbiji dali su na ovaj način građani iz cele Srbije, Kraljeva, Loznice, Niša, Kruševca, Kragujevca, Novog Sada…

Related posts

Polaznici Akademije mladih lidera u Pančevu

Katarina Popović

PS: Ako je Borko, odnosno Borislav Stefanović promenio svoje ime, ne znači da su građani Srbije zaboravili njegov lopovluk

Mirjana Popović

Zelenović zbog sopstvenog interesa ugrozio zdravlje šapčana: Virus bukti dok on određuje kako njemu odgovara

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija