8. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Pregled nije prošlo osam mladića

Sve je spremno za subotu 19. januar  Bogojavljanje, kada će 36 mladića  u Pančevu, na Tamiškom keju plivati za Časni Bogojavljenski krst. Plivanje počinje tačno u podne,a pre toga će učesnici biti na Liturgijama u Uspenkom i Preobraženskom hramu, dok će organizatori položiti venac na spomenik Stevanu Šupljikcu.

Rigorozan lekarski pregled prošlo je 36 mladića od  44 koliko se prijavilo za plivanje za Bogojavljenski krst. Svi oni ući će u Tamiš, kod Udruženja Marko Kulić“  tačno u podne u subotu 19. januara.

I ove godine  osobu koja preva dopliva do Časnog krsta očekuje plašt, ali i drugi pokloni.

Najmlađi učesnik ovogodišnjeg plivanja za Časni Bogojavljenski krst je Nikola Medan koji je krajem prošle godine napunio 18 godina, dok je najstariji učsenik 60-to godišnji Nenad Rajkov.

Organizatori plivanja za Časni krst u Pančevu su Uspenki i Preobraženski  hram, Turistička organizacija Pančeva, Mesna zajednica Gornji grad, Udruženje Srpska Sparta i sva preduzeća koja će pružiti podršku ovoj manifestaciji.

Related posts

Prva rata poreza za imovinu za 2020. godinu

Zorana Stekovic

Renovirana sala u “Đurinoj” školi, dogodine rekonstrukcija dvorišta

Nikoleta Dragaš

Radnici JKP Zelenilo uređuju više lokacija u gradu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija