8. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Putinu uvek govorim istinu, čak i kad mu se to ne sviđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za Tas da je Vladimir Putin lider velike zemlje, a on male, ali da ruski predsednik uvek pokazuje poštovanje za Srbiju.

Srbija je pouzdan partner Rusiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu ruskoj agenciji Tas uoči sutrašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji.

“Ja to mislim, ja to radim tako, ja ne lažem, možda se nekom ne sviđaju moje reči, ali ja mislim da smo pouzdan partner Rusiji. Kada kažem ‘da’ predsedniku Putinu, onda mi to i uradimo”, rekao je Vučić.

“I kada kažem u Vašingtonu i Briselu da nećemo i da ne želimo da uvedemo sankcije Rusiji – to je istina i to je fer”, kaže srpski predsednik.

Vučić je istakao da je ruski predsednik veoma popularan u Srbiji i da će se veliki broj ljudi, koji godinama želi da ga vidi, okupiti i doći, “samo da ga vidi”.

Jedan od razloga Putinove popularnosti u Srbiji je taj što je Moskva spasila Srbiju stigme genocida, istakao je Vučić u intervjuu prvom zameniku generalnog direktora agencije Tas, Mihailu Gusmanu uoči sutrašnjeg dolaska Putina u Beograd.

Kako je naglasio Vučić, nikada nećemo zaboraviti 2015. godinu kada su (ruski šef diplomatije Sergej) Lavrov i (ruski stalni izaslanik u UN Vitalij) Čurkin po Putinovoj naredbi spasili Srbiju od stigme naroda koji je počinio genocid, kao što je to bilo predloženo britanskom rezolucijom u Savetu bezbednosti UN.

“Nikada to nećemo zaboraviti”, istakao je predsednik Srbije.

“Putina uvek pitam za savet” 

Vučić je rekao da se uvek konsultuje sa svojim ruskim kolegom, Putinom i da ga pita za savet.

“Upoznajem ga sa svim što se događa i ne lažem, govorim istinu, iako mu se ne sviđa uvek sve”, kaže Vučić.

Kako je rekao, to je jedna od stvari koje Putin veoma poštuje.

“I ja to poštujem, jer je on lider velike zemlje, a ja sam lider male zemlje i on pokazuje poštovanje za ovu zemlju i ja sam mu veoma zahvalan”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije podsetio je da je bio pod ozbiljnim pritiskom nakon što je Srbija poslala humanitarnu pomoć Siriji.

“Nismo poslali oružje, već žitarice, puter i šećer, ali su počeli oštri napadi na nas. I kad sam došao kod predsednika Putina i došli su i novinari, rekao sam mu da možemo da pošaljemo jedan ili dva aviona sa (humanitarnom) pomoći. I Vladimir Vladimirovič mi je rekao: Aleksandre, ne radi to, to stvara samo dodatne probleme za tebe”, ispričao je Vučić u intervjuu za Tas.

 

 

Related posts

SNS Pančevo čestita Dan državnosti

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Policija brine o bezbednosti Srba na KiM

Nikoleta Dragaš

Zoran Ašanin novi direktor pančevačkog Vodovoda

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija